Επιστολή Βαλιανάτου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης «Πρέπει να δοθεί παράταση για την παράδοση της κορινθιακής σταφίδας»

0
73

Με την προθεσμία για την παράδοση της κορινθιακής σταφίδας στους μεταποιητές να λήγει σε λίγες ημέρες και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να μην έχει ανακοινώσει ακόμα παράταση, όπως τις προηγούμενες χρονιές, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ή να χαθεί η στρεμματική ενίσχυση για το προϊόν ή να δοθεί σε εξευτελιστικές τιμές.
Αυτό το θέμα επισημαίνει επισημαίνει ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος σε επιστολή του προς τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η επιστολή αναφέρει:
«Σας γνωρίζουμε ότι τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου κατά τις επισκέψεις μας στα Σταφιδοχώρια του Νομού Ηλείας διαπιστώσαμε ότι πολλοί Σταφιδοπαραγωγοί δεν είχαν πουλήσει τη Κορινθιακή Σταφίδα και την είχαν αποθηκευμένη. Είχαν συνηθίσει τα τελευταία 25 χρόνια που δινόταν πάντα παράταση και αυτό περίμεναν για το 2023 κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Σας επισημαίνουμε ότι θα χαθούν πολλά χρήματα από τους Σταφιδοπαραγωγούς κάτι που είναι αδιανόητο για αυτό που περνάει το προϊόν τα τελευταία χρόνια. Εμείς σας επισημαίνουμε ότι πρέπει να δοθεί έστω μια χρονικά μικρή παράταση για να μπορέσουν να δώσουν το προϊόν και να μην χάσουν τη Στρεμματική ενίσχυση. Πιστεύουμε ότι θα ικανοποιήσετε το αίτημα προς όφελος των Σταφιδοπαραγωγών».