Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση – debate για τις ευρωεκλογές πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Δημαρχείο Πύργου. Την εκδήλωση με τίτλο «Ευρωεκλογές 2024: Το μέλλον της Ευρώπης σε κρίσιμο σταυροδρόμι» διοργάνωσε το ηλεκτρονικό περιοδικό «Μεταρρύθμιση».
Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Τσίπρας και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υπουργός Γιάννης Μανιάτης. Οι ομιλίες και η συζήτηση που ακλούθησε ήταν άκρως ενδιαφέρουσες, με τον πολιτικό πολιτισμό να κυριαρχεί.
Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν ο Μάικ Αμπού Χάντμπα και ο Γιάννης Μεϊμάρογλου. Την εκδήλωση προλόγισε ο Βασίλης Μανδαράκης. Χαιρετισμό απηύθυνε και η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρινίκη Θεοδώρου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Βουλευτής Ηλείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Διονύσης Καλαματιανός, ο Βουλευτής Ηλείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Λεβέντης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Θανάσης Θεοδόσης, ο Συντονιστής της Ν.Ε. Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βασίλης Καρναρής, ο πρώην Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, ο πρώην Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, κ.α.