Τζένη Μπίθα «Το θέατρο είναι λυτρωτικό» – HXHTIKO

0
33

Το έργο του Ντάριο Φω , «Δεν πληρώνω , δεν πληρώνω», σκηνοθέτησε η εκπαιδευτικός Τζένη Μπίθα και «ανέβασε» με επιτυχία, το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Ζαχάρως. Το έργο παίχτηκε στην Ζαχάρω, ενώ όπως λέει η ίδια μιλώντας στον Γιώργο Μαρκόπουλο στο OlympiaWebRadio «επόμενος σταθμός των παραστάσεων θα είναι στο θέατρο Απόλλων στον Πύργο.».
«Το έργο, αν και γραμμένο πριν από 50 χρόνια είναι επίκαιρο.» τονίζει, ενώ αναφερόμενη στην τέχνη λέει ότι «είναι ένα μέσο για βελτιώσει ο άνθρωπος την κουλτούρα του.» Επεκτείνει την κουβέντα γύρω από τις σχετικές δράσεις που έχει κάνει στο παρελθόν σε διάφορα σημεία της χώρας, ενώ στην συνέχεια κάνει ιδιαίτερη μνεία στην φετινή θεατρική ομάδα του Λυκείου Βουνάργου.


« Το Θέατρο βελτιώνει τους μαθητές σε όλα τα επίπεδα. Συμβάλλει ακόμα και στην βελτίωση της επίδοσης στα μαθήματα, αλλά κυρίως παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της προσωπικότητας τους…» λέει αναφερόμενη γενικά στο θέμα, ενώ μιλάει με ιδιαίτερο ζεστό λόγο για τους μαθητές του σχολείου της που συμμετέχουν στην ομάδα και είναι από την ευρύτερη αγροτική περιοχή των 11 χωριών.
Τέλος η Τζένη Μπίθα επισημαίνει τον θετικό αντίκτυπο που έχουν οι πολιτιστικές πρωτοβουλίες, που αναπτύσσονται σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Ηλείας, με ερασιτεχνικές ομάδες που παράγουν καταπληκτικό έργο για τους ίδιους, την πόλη τους, το νομό.