Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Αριστείδης Παναγιωτόπουλος μιλάει στο olympiawebradio λίγες μέρες μετά την τελετή της αφής της ολυμπιακής φλόγας και το ταξίδι της στην «πόλη του φωτός». Επισημαίνει τα διαχρονικά μηνύματα που εκπορεύονται από τον ιερό τόπο της γέννησης των πρώτων Αγώνων που με την λαμπαδηδρομία μεταλαμπαδεύονται στα πέρατα της οικουμένης.


«Η εκεχειρία, η συναδέλφωση των λαών, η ευγενής άμιλλα , η ειρήνη εδώ και 2800 χρόνια αποτελούν τα υψηλά ιδεώδη των Ολυμπιακών Αγώνων» λέει ο κ Παναγιωτόπουλος.
Η παγκόσμια πόλη της Ολυμπίας έχει αξιοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τις αδελφοποιήσεις, που αποτελούν «κεφάλαιο για το παρόν και το μέλλον της» στην σύγχρονη της εποχή. Ένα «οικουμενικό» και «πολιτιστικό» κεφάλαιο που όπως τονίζει ο δήμαρχος «μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο και ποιοτικότερο τρόπο για την εικόνα της και την παρουσία της διεθνώς.»
Η σύγχρονη Ολυμπία καλείται να επιλύσει και ζητήματα που σχετίζονται με την θέση της σε επίπεδο νομού και χώρας όπως αυτά έχουν αναφερθεί στην πρωτοβουλία της «διαΝΕΟσις» και έχουν πολλάκις υποστηριχθεί από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη. Μεταξύ των όποιων ο Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος είναι και επικεφαλής της κυβερνητικής επιτροπής που έχει αναλάβει την υλοποίηση του σχεδίου για την ανάπτυξη της Ηλείας με έμφαση στην Αρχαία Ολυμπία. «Ήρθε η ώρα να περάσουμε από την θεωρία στην πράξη…» τονίζει ο κ Παναγιωτόπουλος αναφερθείς στο θέμα.
Τέλος η κουβέντα περιστρέφεται γύρω από τις δράσεις που έχουν γίνει από πλευράς δήμου εν όψει της αντιπυρικής περιόδου. Αλλά και για τον εορτασμό της πρωτομαγιάς στο πανέμορφο δρυοδάσος και την προετοιμασία για το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας.