Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου Γιάννης Μποδιώτης μιλάει στο AGRO247 «για την τελευταία ευκαιρία που δίνουν οι παραγωγοί της κορινθιακής σταφίδας», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «κανείς δεν αντέχει να «μπει μέσα» για 4η χρονιά!».


Αρχικά ο κ Μποδιώτης κάνει μίνι ιστορική αναφορά στους σταφιδικούς αγώνες του 19ου αιώνα διευκρινίζοντας παράλληλα τον λόγο που ο σύλλογος έχει αφιερώσει το όνομα του στο δίδυμο «Μπακόπουλος – Ντρίνιας». Στην συνέχεια κάνει εκτενή παρουσίαση της φετινής πανελλαδικής κινητοποίησης των αγροτών, η οποία συνδέθηκε και με το καθολικό αίτημα για απόδοση δικαιοσύνης για το έγκλημα των Τεμπών και κορυφώθηκε με την άκρως πετυχημένη «κάθοδο» στο κέντρο της Αθήνας.
Τονίζει ακόμα ότι «οι κινητοποιήσεις των αγροτών πήραν πανευρωπαϊκό χαρακτήρα» λόγω των δυσάρεστων καταστάσεων που βιώνουν από την εφαρμογή της νέας Κ.Α.Π.
Ειδικότερα, ο έμπειρος αγροτοσυνδικαλιστής μιλάει για τις διεκδικήσεις του αγροτικού κινήματος που στόχο έχουν να βελτιώσουν τις οικονομικές συνθήκες των παραγωγών τόσο με την λήψη θεσμικών μέτρων, π.χ. αποδέσμευση από συγκεκριμένη ημερομηνία (30.11) της παράδοσης της σταφίδας, όσο και με την μείωση του υπερβολικού κόστους.
Τέλος εμβαθύνει την τοποθέτησή του σε ζητήματα που άπτονται των επιδοτήσεων σε σχέση με την ποσότητα, αλλά και σε σχέση με το επάγγελμα, ενώ διευκρινίζει πως το λεγόμενο «πρασίνισμα» «πετάει έξω» τους μικρούς και μικρομεσαίους αγρότες.