Με την αφορμή του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Υγείας, στις 7 Απριλίου, αλλά και της επικειμένης καθόδου του υπουργού Υγείας στο νομό, μιλάει στον δημοσιογράφο Γιώργο Μαρκόπουλο στο OlympiaWebRadio, ο Γενικός Σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ Σωκράτης Σωτηρόπουλος.
Αφού πρώτα αναφερθεί στα παραπάνω, στην συνέχεια τονίζει τις «συνθήκες πολέμου» που επικρατούν στις τρεις μεγάλες υγειονομικές δομές του νομού, στην μετα-covib εποχή, λόγω του υψηλού ποσοστού των κενών θέσεων. Ενώ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα αναφέρεται στους συμβασιούχους που τελούν για μια ακόμα φορά «υπό ομηρία», θέμα που ζητά να επιλυθεί από την κυβέρνηση, υπέρ των εργαζομένων. Ένα ακόμα μεγάλο θέμα που θίγει είναι αυτό των εργολαβιών που λειτουργούν μέσα στο Ε.Σ.Υ., φαινόμενο που όλο και αυξάνει και όλο μπάζει από την «πίσω πόρτα» τον ιδιωτικό τομέα στον δημόσιο χώρο.
Ακόμα ο κ Σωτηρόπουλος καταθέτει τις προτάσεις του, ένεκα μέλος της Ε.Γ. του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ στην Ηλεία, για ένα σύγχρονο δημόσιο νοσοκομείο, με στελεχωμένες θέσεις εργασίας μόνιμης και πλήρης απασχόλησης.

ακούστε το ηχητικό :