Βασίλης Μανδαράκης – «Να παραμείνει η Ε.Ε. το ασφαλέστερο λιμάνι» – HXHTIKO

0
22

Για το «χωρίς αμφιβολία πολύ καλό ευρωψηφοδέλτιο», όπως το χαρακτηρίζει, αλλά και για τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις στην χώρα, μιλάει στο olympiawebradio ο Βασίλης Μανδαράκης μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ.


Αναφερθείς στα δρώμενα της ελληνικής πολιτικής σκηνής ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τα θέματα της ακρίβειας,(π.χ. μείωση Φ.Π.Α.) της υγείας( π.χ. απογευματινά χειρουργεία) ,της λειτουργίας της δημοκρατίας ( π.χ. παρακολουθήσει)κτλ.
Κριτική ασκεί και στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «κάθε τόσο πετάει την μπάλα στην εξέδρα».
Ακόμα αναφέρεται στην άνοδο της ακροδεξιάς σε πανελλαδικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, την κοινή πρόταση των κομμάτων στην πρόσφατη πρόταση μομφής για το δυστύχημα των Τεμπών
Μπαίνοντας στα θέματα της Ε.Ε. Ευθύς αρχής στηλιτεύει την ατζέντα που έχει διαμορφωθεί και ενώ πάμε για ευρωκλογές εντούτοις δεν συζητάμε για την Ευρώπη.»
Εμβαθύνοντας στο θέμα αυτό τονίζει μεταξύ άλλων ότι «’Όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετώπισε τα προβλήματα γρήγορα είχαμε θετικά αποτελέσματα , ενώ όταν πήγε με αργούς ρυθμούς τότε είχαμε μη επιθυμητά αποτελέσματα.» Στο πλαίσιο αυτό προτείνει «ενοποίηση σε οικονομικό, αμυντικό και γεωπολιτικό επίπεδο, ώστε να μπορεί και να αντιμετωπίσει το κεκτημένο αλλά και να παραμείνει το ασφαλέστερο λιμάνι.»