Χρώματα της Ήλιδας – Το μουσικό χρώμα του ελληνικού κινηματογράφου – ΗΧΗΤΙΚΟ

0
23

Το φετινό μουσικό ταξίδι ξεκίνησε το περασμένο Παρασκευοσαββατοκύριακο και συνεχίζεται στις 26, και 27 Απριλίου, στο Θέατρο Απόλλων. Τέσσερεις μεγάλες παραστάσεις με κατάμεστο τον χώρο αφού και στις δύο που έγιναν και στις δύο που ακολουθούν τα εισιτήρια είχαν και έχουν εξαντληθεί από πολύ νωρίς.
Μιλούν στο olympiawebradio τα «παιδιά των χρωμάτων» από την αίθουσα που κάνουν τις τελευταίες πρόβες, που βάζουν τις τελευταίες πινελιές στο μουσικό καμβά «με τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο».
Εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στον κόσμο που αγκάλιασε το νέο τους εγχείρημα, όπως εκφράζουν τις ευχαριστίες τους σε όσους βοήθησαν με κάθε τρόπο ( εθελοντές , χορηγοί κτλ) στο ανέβασμα της παράστασης. Αναφέρονται «στην καινοτομία» που εφάρμοσαν, στο καινούργιο που συνάντησαν, στις δυσκολίες που ξεπέρασαν.

Με αρκετή δόση χιούμορ μιλούν για το στήσιμο της παράστασης που η δίωρη παρουσία της μεταγγίζει σ όλους αισθήματα νοσταλγίας μια άλλης πιο ρομαντικής και πιο ευαίσθητης εποχής.
Από το 1950 έως το 1980 τα τραγούδια στον ελληνικό κινηματογράφο κατέγραψαν ξεχωριστή πολιτιστική παρουσία στις μεγάλες αίθουσες. Σήμερα εξακολουθούν να μας συντροφεύουν στις διαρκώς επαναλαμβανόμενες στην τηλεόραση ταινίες αλλά και στα ραδιόφωνα ως αυτόνομες δημιουργίες. Έτσι το ταξίδι με τα «Χρώματα της Ήλιδας» γίνεται μαγευτικό για τους τυχερούς που εξασφάλισαν θέση στο θέατρο Απόλλων. Υπάρχει όμως συνέχεια… Θα ακολουθήσει ο «Πολυχώρος στην Αμαλιάδα» και το «Κουρβουσιάνειο στην Γαστούνη»… Και οπωσδήποτε υπαίθριες συναυλίες το καλοκαίρι.
Μιλούν στον Γιώργο Μαρκόπουλο με σειρά εμφάνισης Δημήτρης Μαλεβίτης, Γιώργος Γκιντζίρης, Παύλος Αυγερινόπουλος, Χαρά Σκουλαρίκου και (ο κομμένος στο μοντάζ της εκπομπής!!!! ) Θανάσης Πουλακίδας.