Σε φάσμα φτώχειας πολλοί κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου- «Επί ποδός;» οι υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου

0
139

Διαστάσεις λαμβάνει η φτώχεια στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου, με τους άπορους που έχουν καταγραφεί από τις υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου Πύργου, να ξεπερνούν του 5000!
Σημαντικό «μερίδιο» στα άτομα που δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες κατέχουν οι Ρομά, ενώ ακολουθούν και άλλοι πολίτες στην ευρύτερη περιοχή που εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκονται στο στάδιο της ανέχειας.
Οι υπηρεσίες του δήμου μέσα από προγράμματα που υλοποιούνται (Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρο Κοινότητας κλπ.), προσπαθούν να είναι αρωγοί στους ανθρώπους που πλήττονται από τη φτώχεια, ενώ σημαντική βοήθεια τους παρέχεται μέσω της διανομής τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.
Συγκεκριμένα το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά του Δήμου Πύργου υλοποιεί ήδη την διασύνδεση των ωφελούμενων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) με την αγορά εργασίας και συγκεκριμένα :
– Ενημερώνει για πιθανά σεμινάρια, θέσεις εργασίας, επιδοτούμενα προγράμματα του ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και των Επαγγελματικών ΚΕΚ, ΕΣΠΑ, κτλ.
– Ενημερώνει για την ένταξη ή την επιστροφή στο εκπαιδευτικό σύστημα και στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ).
– Ενημερώνει για την κάλυψη προτεινόμενων θέσεων εργασίες μέσω της δικτύωσης και συνεργασίας που έχει αναπτύξει με επιχειρήσεις & υπηρεσίες κ.α.