«Επιστρατεύτηκε» ο Echo για τον εντοπισμό του 45χρονου Νίκου Αναστόπουλου

Στο Πλουτοχώρι ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της ομάδας Anubis K9P

*Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 45χρονου Νίκου Αναστόπουλου στο υδατορέμα της Κόβιτσας στο Πλουτοχώρι

Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της Ομάδας Anubis K9P, ο βελγικός ποιμενικός Echo, που εντόπισε τον άτυχο 31χρονο Μπάμπη στο Μεσολόγγι, θα βρεθεί σήμερα στο Πλουτοχώρι, με την ελπίδα ότι θα εντοπίσει και τον 45χρονο Νίκο Αναστόπουλο ο οποίος χάθηκε στα νερά του υδατορέματος Κόβιτσας το βράδυ της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου. Παρά τις συντονισμένες προσπάθειες των Αρχών ο 45χρονος Νίκος δεν έχει ακόμα εντοπιστεί και αυτός είναι ο λόγος που «επιστρατεύτηκε» ο Echo.
Ο Echo είναι εκπαιδευμένος στο να εντοπίζει ανθρώπινα υπολείμματα και ζητήθηκε από τον εκπαιδευτή του να μεταβεί στο Πλουτοχώρι, για να συνδράμει στις έρευνες που διεξάγονται στην ευρύτερη περιοχή της κοινότητας για τον 45χρονο οδηγό αυτοκινήτου. Στις έρευνες μετέχουν συνολικά 22 πυροσβέστες από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Ηλείας, από την 6η ΕΜΟΔΕ και από την 6η ΕΜΑΚ Πάτρας, μαζί με δύο σωστικές λέμβους και οκτώ οχήματα.

Η ομάδα Anubis Coldcase K9
Η Anubis Coldcase K9 Team, στην οποία ανήκει ο Echo καθώς και άλλα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, ιδρύθηκε το 2022, και αναλαμβάνει απαιτητικές αποστολές αναζήτησης και εντοπισμού σε ποικίλες περιβαλλοντικές συνθήκες. Με εξειδίκευση στα περιστατικά εξαφανίσεων λόγω παθολογικών καταστάσεων, τεχνολογικών ατυχημάτων, εγκληματικής ενέργειας και φυσικών καταστροφών, η ομάδα παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε πανελλαδικό επίπεδο. Με ένα εντυπωσιακό σύνολο 220 αποστολών μέχρι σήμερα και ποσοστό επιτυχίας 85%, η Anubis Coldcase K9 Team καταδεικνύει αποτελεσματικότητα και δέσμευσή στο ρόλο του εντοπισμού και της διάσωσης ανθρώπων σε κρίσιμες συνθήκες.