ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ:


Εμείς βλέπουμε ότι η νέα Κ.Α.Π. «έχει ως στόχο να μαζέψει την αγροτική παραγωγή σε λίγα χέρια…» τονίζει μεταξύ άλλων ο Κώστας Αποστολόπουλος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Χαλαδρίνου Πύλου Μεσσηνίας μιλώντας στο olympiawebradiο.
Αρχικά αναφέρεται στις φετινές κινητοποιήσεις που κλιμακώθηκαν σε όλη την επικράτεια και κορυφώθηκαν με την άκρως πετυχημένη «κάθοδο» των αγροτών στο Σύνταγμα στην Αθήνα. Κινητοποιήσεις που ίσως για πρώτη φορά εμφανίστηκαν και εξαπλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.
«Τα αιτήματα των κινητοποιήσεων βγήκαν και βγαίνουν πάντα μέσα από συνελεύσεις των αγροτών», τονίζει. «Δεν υπάρχουν κόμματα και υποκινητές» λέει με σαφήνεια «Διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά όπως κάθε χρόνο».
Στην συνέχεια καυτηριάζει τις πολιτικές που εφαρμόζονται και είναι εις βάρος των σταφιδοπαραγωγών όπως ο χρονικός περιορισμός της παράδοσης του προϊόντος. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η κριτική του για τον αναχρονιστικό, όπως τον χαρακτηρίζει ΕΛ.ΓΑ.
Ιδιαίτερη είναι η αναφορά του στις αρνητικές συνέπειες από την εφαρμογή της νέας Κ.Α.Π. που είναι υπεύθυνη για τις σοβαρές περικοπές των επιδοτήσεων. Γεγονός που επέφερε παλινωδίες στην κυβέρνηση με την «μετάθεση» των ευθυνών στην διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ.
«Δεχόμαστε πρωτόγνωρη επίθεση» τονίζει ο Κ. Αποστολόπουλος «γι αυτό οι αγρότες πρέπει να πλαισιώσουν τους συλλόγους τους να οργανώσουν την πάλη τους, να αντιπαλέψουν την αδικία που συντελείται με στόχευση τα μικρά και μικρομεσαία νοικοκυριά.