Δήμος Πηνειού: Συνάντηση με Εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

0
17

Με θέμα τα προβλήματα και τις ανάγκες των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Πηνειού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 24/1 ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου κ. Αλέξη Καστρινού και της αντιδημάρχου Παιδείας κας Βάντας Κοντούλη. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και συνεργάτες του δημάρχου.

Κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής σύσκεψης τέθηκαν με ειλικρίνεια τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες και δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία τους. Η πλειοψηφία των συλλόγων έθεσε κυρίως προβλήματα που άπτονται των κτιριακών εγκαταστάσεων ενώ εντύπωση προκάλεσε η ύπαρξη καθημερινών προβλημάτων που ταλαιπωρούν μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό για σημαντικό χρονικό διάστημα.
Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Πηνειού αφού ξεκαθάρισε ότι «μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν» επεσήμανε τη σημασία προτεραιοποίησης των αναγκών ώστε να προχωρήσει ο σχεδιασμός των δράσεων που επείγουν. Ο κ. Καστρινός εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τη διαχείριση της απελθούσας δημοτικής αρχής σημειώνοντας ότι η σημερινή κατάσταση των ταμείων του δήμου δεν επιτρέπει στην παρούσα φάση ευρείας κλίμακας επεμβάσεις· προς αυτή την κατεύθυνση προανήγγειλε επιτόπιους ελέγχους με τεχνικούς προκειμένου να διαπιστωθούν οι βλάβες και να προγραμματιστούν άμεσα οι όποιες δυνατές ενέργειες.