Η Αρχαία Ολυμπία «σταυροδρόμι» των σχολείων Ελλάδας και Κύπρου

0
68

Οι εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία, από σήμερα έως τις 4 Ιουνίου, θα κατακλυστούν από νεανικές φωνές δεκατριών σχολείων από την Ελλάδα και ενός σχολείου από την Κύπρο.
Τα σχολεία αυτά, που συμμετείχαν (μαζί με άλλα 3.237) στο πρόγραμμα της 3ης Ολυμπιακής Εβδομάδας, κληρώθηκαν να επισκεφθούν την Αρχαία Ολυμπία (με δωρεάν μετακίνηση, διαμονή και σίτιση) όπου η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία έχουν ετοιμάσει ένα πολυεπίπεδο εκπαιδευτικό, περιβαλλοντικό, πολιτιστικό αλλά και διασκεδαστικό πρόγραμμα.

Η γνωριμία των παιδιών με Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές, οι αθλητικές δραστηριότητες, οι περιβαλλοντικές δράσεις αλλά και οι επισκέψεις στα Μουσεία της περιοχής, θα αποτελέσουν μια υπέροχη εμπειρία. Στη διάρκεια αυτής της εκπαιδευτικής επίσκεψης, θα γίνει η παρουσίαση του International Fair Play Passport το οποίο θα ξεκινήσει ένα συμβολικό ταξίδι από τον τόπο που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα συμβολισμού των Ολυμπιακών αξιών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο μνημείο του Πιέρ ντε Κουμπερτέν και στο Στάδιο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία, με σημαίες από όλο τον κόσμο και θα παρουσιαστεί μέσα από μια εξαιρετική χορογραφία της Άρτεμις Ιγνατίου, της εμπνευσμένης χορογράφου των τελετών Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Τα δεκατέσσερα σχολεία που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό τριήμερο είναι:

– Ι’ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ –
ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ
– ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ
ΚΑΒΑΛΑΣ
– Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ
– 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΧΙΟΥ
– 6o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
– ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ
ΚΩΜΗΣ
– 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
– 17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (ΑΧΙΛΛΕΥΣ) ΛΑΡΙΣΑΣ
– ΑΡΕΤΑΚΕΙΟ Δ/Σ ΒΟΛΙΜΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
– 16ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
– ΔΗΜ.ΣΧ.ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
– ΒΑΜΒΑΚΑΡΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΛΑΣΑΛ ΣΥΡΟΥ
– ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΙΚΙΩΝ
– 4o Δ.Σ. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ