Ολυμπία Οδός: Διοργανώθηκαν σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών στα εργοτάξια της Πατρών – Πύργου

0
204

Η Ολυμπία Οδός συμμετείχε στην Εβδομάδα Ασφάλειας των Παραχωρήσεων VINCI, την ετήσια διεθνή εκδήλωση κινητοποίησης για την προώθηση του στόχου του Ομίλου VINCI «Μηδενικό Ατύχημα».

Η Εβδομάδα Ασφάλειας πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 26 Μαΐου σε όλα τα έργα παραχώρησης στα οποία συμμετέχει η VINCI παγκοσμίως, με κοινό θέμα: Την προώθηση της κουλτούρας ασφάλειας μεταξύ συνεργατών και υπεργολάβων.

Δεσμευμένη να φροντίζει για την ασφάλεια του προσωπικού, των συνεργατών και των πελατών της, η Ολυμπία Οδός έχει θέσει στην κορυφή των κριτηρίων επιλογής προμηθευτών την ασφάλεια, έχει υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ), αναπτύσσει καινοτόμες πρακτικές, όπως το λογισμικό Como App και η εγκατάσταση αισθητήρων προειδοποίησης στα εργοταξιακά οχήματα και το παρευρισκόμενο προσωπικό για αποφυγή ατυχημάτων. Παράλληλα, η εταιρία υλοποιεί καμπάνιες καλλιέργειας κουλτούρας πρόληψης στην εργασία, όπως εκείνη που υλοποιήθηκε το περασμένο Οκτώβριο στα εργοτάξια της Πατρών- Πύργου με σλόγκαν «Προορισμός: Η Ασφάλεια Εργασίας».

Η Ολυμπία Οδός συμμετέχει στο φιλόδοξο σχέδιο δράσης που αναπτύχθηκε από την VINCI Concessions σε όλα τα αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους και σιδηροδρομικά έργα της σε 25 χώρες. Για παράδειγμα, όλες οι παραχωρήσεις του δικτύου διαθέτουν εργαλεία αναφοράς υγείας και ασφάλειας για τους υπαλλήλους και τους υπεργολάβους τους, μια πλατφόρμα ανταλλαγής εμπειριών και πολυάριθμα μαθήματα κατάρτισης και συνεδρίες ηλεκτρονικής μάθησης. Αυτή η συγκεκριμένη κινητοποίηση έδωσε τη δυνατότητα στη VINCI Concessions να μειώσει κατά τέσσερις φορές το ποσοστό συχνότητας ατυχημάτων από το 2016 σε όλο το δίκτυό της, με ρυθμό συχνότητας 5,84 το 2023.

Για τη φετινή Εβδομάδα Ασφάλειας, η Ολυμπία Οδός διοργάνωσε Ημερίδα Ασφάλειας στην Εργασία με τη συμμετοχή υπεργολάβων και συνεργατών, η οποία έλαβε χώρα στο πεδίο (κάτω από την οδό πρόσβασης της Ολυμπίας Οδού προς τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου) και εκτός από το θεωρητικό μέρος περιλάμβανε και επίδειξη ασφαλούς εργασίας σε ικριώματα, στις ανυψωτικές εργασίες και τις εργασίες σε ύψος. Παράλληλα, διοργανώθηκαν σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών στα εργοτάξια της Πατρών – Πύργου και τα γραφεία της Παραχώρησης καθώς και ένα εκπαιδευτικό webinar για τους εργαζόμενους στη Λειτουργία του αυτοκινητόδρομου με θέμα: “Δημιουργώντας ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας μέσα από την καλή επικοινωνία-σχέση με τους ανθρώπους».

www.iefimerida.gr