0
90

Αιτήματα για προσλήψεις και μονιμοποιήσεις από το σύλλογο ΟΤΑ Ηλείας

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – μονιμοποίηση μακροχρόνια συμβασιούχων και κατάργηση διάταξης περί υποχρεωτικής άσκησης έφεσης από μέρους των δήμων, εναντίον θετικών αποφάσεων δικαστηρίων που αφορούν εργαζομένους, ζητάει από τους δημάρχους ο σύλλογος εργαζομένων δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως.
Σε σχετική επιστολή ο σύλλογος αναφέρει τα εξής:
«Αξιότιμοι κ. Δήμαρχοι,
μετά και τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων για παράταση της σύμβασης των εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία, έρχονται ξανά στο προσκήνιο, ζωτικής σημασίας θέματα λειτουργίας των ΟΤΑ που αφορούν την έλλειψη προσωπικού, την κατάργηση της εκτρωματικής διάταξης για την υποχρεωτική άσκηση εφέσεων από μέρους των δημοτικών αρχών κατά δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν εργαζομένους, αλλά και την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις.
Στην προ ημερών συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, ειπώθηκε ότι οι προσλήψεις των εργαζομένων του covid19 είναι ρουσφετολογικές, δείχνοντας έτσι το πώς αντιλαμβάνονται κάποιοι, τη στελέχωση βασικών δημοτικών υπηρεσιών για μια μάχιμη κατηγορία εργαζομένων που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των κυμάτων της φονικής πανδημίας του κορονοιού.
Εάν δεν υπάρξει κάποια παράταση του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας, τότε όλοι οι δήμοι ανά την επικράτεια οδηγούνται σε αδιέξοδο, αφού οι εργαζόμενοι του εν λόγω προγράμματος παρέχουν υπηρεσίες που σχετίζονταν άμεσα με την καθημερινότητα των πολιτών και μάλιστα δεν υπάρχει άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα στον ορίζοντα που θα καλύψει την παροχή των υπηρεσιών αυτών από τους δήμους.
Πρόκειται για βασικές καθημερινές υπηρεσίες προς όφελος των τοπικών κοινωνιών που καλύπτονται από μακροχρόνιες συμβάσεις, όπως παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, σχολικές καθαρίστριες, κέντρα κοινότητας κ.α.
Σας γνωρίζουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία για το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων του προγράμματος (ποσοστό 80%-85%), είναι η 30η Ιουνίου. Το ζήτημα είναι ότι ο τελευταίος μήνας, είναι ο αποκαλούμενος ως μήνας εκπαίδευσης. Επομένως στην ουσία, ο πραγματικός χρόνος παροχής υπηρεσιών από τους εργαζομένους του προγράμματος, είναι το τέλος Μαΐου.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Προσλήψεις μόνιμου επιστημονικού, επαγγελματικού και εξειδικευμένου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.
Τακτοποίηση των μακροχρόνια συμβασιούχων, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Κατάργηση της διάταξης που καθιστά υποχρεωτική την άσκηση εφέσεων από μεριάς των δήμων, εναντίον των θετικών αποφάσεων δικαστηρίων που αφορούν εργαζομένους».