Μετά τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για τις ζημιές του 2023 Μεγάλη αγανάκτηση στους παραγωγούς της Ηλείας

0
108

Μετά τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για τις ζημιές του 2023
Μεγάλη αγανάκτηση στους παραγωγούς της Ηλείας

Οι Ομάδες Παραγωγών του Νομού μας καλούν σε έκτακτη σύσκεψη τους αιρετούς
Μεγάλη αγανάκτηση επικρατεί στους παραγωγούς της Ηλείας που είχαν ζημιές το 2023 από έντονα καιρικά φαινόμενα, καθώς τα πορίσματα του ΕΛΓΑ που κατέφτασαν πρόσφατα στα χέρια τους δεν αναγνωρίζουν δικαιώματα αποζημίωσης.
Για αυτό τον λόγο η ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΤΟΜΑΤΑΣ & ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ η ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΤΟΜΑΤΑΣ «ΚΗΠΟΣ» και η ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΤΟΜΑΤΑΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ, απέστειλαν κοινή επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, στους Δημάρχους της Ηλείας, καθώς και σε όλους του Βουλευτές του Νομού, με την οποία τους καλούν σε έκτακτη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί για το θέμα την προσεχή Παρασκευή στην Αμαλιάδα.
Μάλιστα, προειδοποιούν για μεγάλες κινητοποιήσεις εάν δεν βρεθεί λύση.
Η επιστολή που υπογράφουν οι Πρόεδροι των Ομάδων Παραγωγών του Νομού μας έχει ως εξής:
«Υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση στους παραγωγούς-μέλη μας μετά την κοινοποίηση των πορισμάτων ίου ΕΛΓΑ στα προϊόντα βιομηχανικής τομάτας. αμπελιών και κορινθιακής σταφίδας που επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα (άκαιρες βροχοπτώσεις, χαλάζι, καύσωνας).
Όπως γνωρίζετε ο Νομός μας είναι αγροτικός και το 70% του συνολικού εισοδήματος του Νομού προέρχεται από τους αγρότες. Οι αγρότες θέλουν στήριξη. Σας τονίζουμε ότι αν οι αγρότες δεν στηριχτούν τότε Θα σβήσει το αγροτικό επάγγελμα από το Νομό μας.
Αν δε βρεθεί κάποια λύση άμεσα ο αγροτικός κόσμος της Ηλείας θα προβεί σε μεγάλες κινητοποιήσεις.
Σας καλούμε την Παρασκευή 12/01/2024 και ώρα 18.00μ.μ. στο εργατικό κέντρο Αμαλιάδας. Όπως καταλαβαίνετε η παρουσία ΟΛΩΝ κρίνεται απαραίτητη».