Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου Γιάννης Παπαδημητρίου «Η αντιπολίτευση προ των ευθυνών της»

0
116

Είναι πλέον πάγια τακτική ορισμένοι κύκλοι της αντιπολίτευσης στο Δήμο Πύργου να απέχουν από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με συνέπεια να μην συμπληρώνεται η απαιτούμενη απαρτία των 17 συμβούλων και να ματαιώνονται οι συνεδριάσεις.
Συνέπεια αυτής της στάσης είναι, ζητήματα που χρειάζονται άμεσες λύσεις με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να εκκρεμούν και να κινδυνεύει ο Δήμος να υποστεί ποινικές ή διοικητικές κυρώσεις . Στην συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης (23/5) η οποία ματαιώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας εκτός των άλλων θεμάτων προς ψήφιση ήταν και το θέμα πρόσληψης προσωπικού στην πολιτική προστασία για την αντιπυρική προστασία για το 2023. Γνωρίζουμε όλοι ότι από τις αρχές Μαΐου ξεκινά η περίοδος της πυροπροστασίας σε όλους τους Δήμους.
Η άρνηση εμφάνισης στο Δημοτικό Συμβούλιο για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα προκαλεί δικαιολογημένα αγανάκτηση, δείχνει παντελή έλλειψη υπευθυνότητας απέναντι στους πολίτες και προσβάλει κατάφωρα το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου . Μάλιστα την επόμενη μέρα της ματαιωθείσας συνεδρίασης, δηλαδή την Τετάρτη (24/5) επείγοντα θέματα μπήκαν προς συζήτηση σε δια περιφοράς συνεδρίαση όπου και πάλι δεν συμπληρώθηκε η απαρτία.
Κύριοι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης, εάν πιστεύετε ότι με αυτή τη στάση σας προκαλείτε φθορά στη Δημοτική Αρχή είστε πικρά γελασμένοι . Το μόνο που καταφέρνετε είναι να εκτίθεστε ανεπανόρθωτα στα μάτια των συμπολιτών μας και να πλήττετε με τραγικό τρόπο το κύρος σας ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου . Ο νομοθέτης προέβλεψε και για τέτοιου είδους ” δημοκρατικές ” συμπεριφορές ώστε εάν σε δυο συνεχόμενες συνεδριάσεις δεν συμπληρωθεί η απαιτούμενη απαρτία, τα θέματα παραπέμπονται προς συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές.
Κύριοι συνάδελφοι, σας καλώ προ των ευθυνών σας και σας προτρέπω να επιδείξετε έστω και την ύστατη στιγμή την ελάχιστη υπευθυνότητα σεβόμενοι πρώτα και πάνω από όλα το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και τους συμπολίτες μας.