Ουκρανία: «Αφήνουμε πίσω τα σπίτια και τις οικογένειές μας» – Τι αναφέρει Έλληνας ομογενής

0
230

 

 

 

 

Η κατάσταση στην Ουκρανία μυρίζει μπαρούτι, με τα τύμπανα πολέμου να ηχούν όλο και πιο δυνατά και τους κατοίκους να ψάχνουν τρόπους διαφυγής.

Ο Παντελής Αλεξόπουλος είναι Έλληνας που μένει στην Χερσώνα της Ουκρανίας, 120 χιλιόμετρα από την Κριμαία και όπως ανέφερε στο LIVE NEWS, ψάχνει τρόπο να εγκαταλείψει την χώρα.

«Σήμερα το πρωί διάβασα σε μία ιστοσελίδα ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες να επικοινωνήσουμε με την ελληνική πρεσβεία ή το προξενείο ανάλογα που ανήκουν και να εγκαταλείψουμε την Ουκρανία. Μίλησα με το προξενείο της Οδησσού και μας είπαν ότι η εντολή είναι να εκκενώσουμε άμεσα τη χώρα», είπε, μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο κ. Αλεξόπουλος στην επικοινωνία τους ρώτησε εάν υπάρχει κάποιο πλάνο για να φύγουν από την Ουκρανία κι εκείνοι του απάντησαν πως πρέπει να φύγουν μόνοι τους κι ότι δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο.

«Αφήνουμε εδώ τα πράγματά μας, τα σπίτια μας, τις οικογένειες και τους γνωστούς μας… Το κλίμα εδώ είναι ήρεμο, δεν υπάρχει πανικός. Η ζωή κυλά κανονικά, νομίζω γίνεται για να κρατηθεί ζωντανή η οικονομία, έτσι διαβάζω. Δεν βλέπουμε κάποια κίνηση να φαίνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

πηγή:https://www.newsit.gr/