Ο Θανάσης Παπαδόπουλος συνεχίζει ως Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος ανανέωσε την θητεία του ως Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, κερδίζοντας στις χθεσινές εκλογές που έγιναν στην Πάτρα. Συγκεκριμένα, η παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα Δυτικής Ελλάδας» με επικεφαλής τον Θανάση Παπαδόπουλος έλαβε 59 ψήφους, η παράταξη «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα έλαβε 51 ψήφους και η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής το Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη έλαβε 26 ψήφους.
Στην χθεσινή εκλογική διαδικασία που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην Πάτρα, είχαν δικαίωμα ψήφους συνολικά 138 αυτοδιοικητικοί των Δήμων της Δυτικής Ελλάδας. Οι 106 είναι δημοτικοί σύμβουλοι που εξελέγησαν πρόσφατα ανά Δήμο (κατά αναλογία 3/5 σε μία κάλπη από παρατάξεις της πλειοψηφίας και κατά τα 2/5 από παρατάξεις της αντιπολίτευσης, σε άλλη κάλπη). Το Σώμα συμπληρώνουν οι 19 Δήμαρχοι και μια «γερουσία» 13 αυτοδιοικητικών που μετέχουν ex officio προερχόμενοι από το απερχόμενο Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Φυσικά, συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι των Δήμων της Ηλείας. Επίσης, στην διαδικασία παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου.
Στις χθεσινές εκλογές εκτός από το νέο Δ.Σ. της ΠΕΔ εξελέγησαν και ο εκλέκτορες για την ΚΕΔΕ, καθώς και το Εποπτικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας.