Στο εδώλιο ο 36χρονος που πυροβόλησε εν ψυχρώ τον άτυχο Δημήτρη Κουτρουμάνο

Αναβιώνει στην Πάτρα η υπόθεση δολοφονίας του 63χρονου πρατηριούχου στην Κάτω Παναγιά Κυλλήνης

Ο 36χρονος είχε διαφύγει στο εξωτερικό και είχε εκδοθεί Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης

Ο δράστης είχε πυροβολήσει δύο φορές στο λαιμό τον άτυχο 63χρονο

Η υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του 63χρονου Δημήτρη Κουτρουμάνου, στην Κάτω Παναγιά Κυλλήνης που συγκλόνισε ολόκληρη την Ηλεία, θα αναβιώσει και πάλι στις 3 Απριλίου 2024 (11 ολόκληρα χρόνια μετά) στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών καθώς συνελήφθη και κρατείται ο 36χρονος σήμερα δολοφόνος Σουλκάι Αγέτ, ο οποίος μετά το «χτύπημα» είχε διαφύγει στο εξωτερικό.
Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 36χρονου –σήμερα- κακοποιού είχε εκδοθεί Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης από τις Ελληνικές Αρχές ενώ από το 2013 στα χέρια των Αρχών βρίσκονται και οι συνεργοί του. Ο 36χρονος δολοφόνος βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα, μετά από αίτημα των Ελληνικών Αρχών για έκδοση του στην χώρα μας, ενώ η υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας θα φτάσει και πάλι στη δικαστική αίθουσα.
Το Νοέμβριο του 2014 στο εδώλιο για την δολοφονία του 63χρονου Δημήτρη Κουτρουμάνου κάθισαν πέντε άτομα, όλοι μέλη της ίδιας συμμορίας Αλβανών. Ο εγκέφαλος της σπείρας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, 43 χρόνια φυλάκιση και 4.000 ευρώ πρόστιμο, με εκτιτέα ποινή τα 25 έτη, ενώ στους άλλους κατηγορούμενους επεβλήθησαν ποινές από 8 έως και 22 έτη.

Το χρονικό της δολοφονίας

Στις 11:00 περίπου το βράδυ της Παρασκευής 31 Μαΐου 2013 ο 63χρονος Δημήτρης Κουτρουμάνος ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Κάτω Παναγιά Κυλλήνης μαζί με την σύζυγο του, αποφάσισαν να κλείσουν το πρατήριο υγρών καυσίμων προκειμένου να πάνε στο σπίτι τους. Ωστόσο ένας άγνωστος άντρας πεζός φορώντας μάσκα, πλησίασε τον ιδιοκτήτη πρατηρίου, τη στιγμή που ο τελευταίος είχε κλείσει το κατάστημα και κατευθυνόταν προς το όχημά του μαζί με τη σύζυγό του. Ο δράστης ζήτησε από τον άτυχο Δημήτρη Κουτρουμάνο τις εισπράξεις της ημέρας. Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου έβαλε το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να βγάλει τα χρήματα που είχε πάνω του και τότε ο δράστης πυροβόλησε δύο φορές τον 63χρονο στο λαιμό με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Ο δράστης διέφυγε τρέχοντας, από παρακείμενο δρόμο, χωρίς να αφαιρέσει τα χρήματα από το θύμα. Η γυναίκα του 63χρονου, η οποία ήταν μπροστά καθ’ όλη τη διάρκεια του συμβάντος, άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Ο άτυχος Δημήτρης Κουτρουμάνος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης αιμόφυρτος από φίλο του ζευγαριού, ο οποίος έσπευσε να βοηθήσει, ωστόσο ήταν ήδη πολύ αργά. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον άτυχο Δημήτρη Κουτρουμάνο, τον είχαν ληστέψει δύο ακόμα φορές κατά το παρελθόν.