Ζάκυνθος: Σοβαρά επεισόδια και τραυματισμοί μετά το τέλος σχολικού αγώνα ποδοσφαίρου

 

 

 

Γεγονότα που αμαύρωσαν τον θεσμό των Σχολικών Αγώνων συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή στο ποδοσφαιρικό παιχνίδι της Α’ Φάσης Σχολικών Αγώνων Ποδοσφαίρου στους Αμπελόκηπους ανάμεσα στο 2ο ΓΕΛ Παναγούλας και το ΕΠΑΛ Ζακύνθου.
Στα 90 λεπτά της αναμέτρησης έγινε ένα ωραίο παιχνίδι, το οποίο έληξε με τη νίκη του 2ου ΓΕΛ με 2-1 επί του ΕΠΑΛ. Όμως με τη λήξη του αγώνα υπήρξαν γενικευμένα επεισόδια ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων, ενώ στα όσα συνέβησαν συμμετείχαν και φίλαθλοι που παρακολουθούσαν τον αγώνα και μπήκαν εντός αγωνιστικού χώρου.
Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν τραυματισμοί παιδιών που σύμφωνα με πληροφορίες οδηγήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, ενώ απαιτήθηκε και η παρουσία της αστυνομίας για να σταματήσουν τα επεισόδια.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα υπήρξε σωματική και λεκτική επίθεση ανάμεσα σε παίκτες στο παιχνίδι ανάμεσα στα δυο σχολεία, ενώ αναφέρεται ότι συμμετείχαν και φίλαθλοι στα επεισόδια.

Η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων Ζακύνθου αναμένεται άμεσα να συνεδριάσει προκειμένου να συζητήσει για την τύχη του αγώνα αφού είναι πιθανή η αποβολή και της νικήτριας ομάδας από το Σχολικό Πρωτάθλημα λόγω των όσων συνέβησαν.

 

Αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και με παρουσία Αστυνομίας από εδώ και πέρα

Μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις απομένουν προκειμένου η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων Ζακύνθου να αποφασίσει όλα τα παιχνίδια μα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και με παρουσία της αστυνομίας. Μάλιστα σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή δεν τηρούνται όσα αποφασίστηκαν θα διακόπτεται άμεσα ο αγώνας και θα ακυρώνονται και οι δυο ομάδες.

Ήδη η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων έχει καταδικάσει το γεγονός που θεωρεί απαράδεκτο ειδικά επειδή πρόκειται για παιχνίδι ανάμεσα σε δυο σχολεία.