Από το Δ.Σ. Πηνειού – Βροντερό «όχι» σε οποιαδήποτε υποβάθμιση Πρωτοδικείου και Ειρηνοδικείου

0
18

Βροντερό «όχι» σε οποιαδήποτε υποβάθμιση ή κατάργηση Πρωτοδικείου, είτε Ειρηνοδικείου είπε με νέα του απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Πηνειού, την οποία συνυπογράφουν και οι εκπρόσωποι των φορέων του Δήμου.
Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η απόφαση που είχε λάβει ήδη το Δ.Σ. Πηνειού επικαιροποιήθηκε με την παρουσία του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Θανάση Θεοδόση, καθώς και άλλων εκπροσώπων Συλλόγων της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγές στον δικαστικό χάρτη, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως «για ότι συμβεί στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας και τα Ειρηνοδικεία, η ευθύνη θα έχει το ονοματεπώνυμο των Βουλευτών που είτε θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο, είτε θα απουσιάζουν».
Να σημειωθεί πως στην συνεδρίαση της Δευτέρας δεν συμμετείχαν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της μειοψηφίας, όπως και στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. γεγονός που στηλιτεύτηκε από τον Δήμαρχο, καλώντας τους δημότες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την στάση της αντιπολίτευσης.