Το 2ο Λύκειο Αμαλιάδας σε συνεργασία με το Δήμο Ήλιδας τίμησαν τον μεγάλο Τσέχο Ζωγράφο Αλφόνσο Μούχα

0
53

Μία ξεχωριστή εκδήλωση διοργάνωσε το 2ο Λύκειο Αμαλιάδας, σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Ήλιδας, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος μέσω του οποίου τιμήθηκε το έργο του διασημότερου Τσέχου Ζωγράφου Αλφόνσο Μούχα.
Για το λόγο αυτό βρέθηκε στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας της Αμαλιάδας, η Διευθύντρια του Τσέχικου Πνευματικού Κέντρου Αθήνας Κουλίκοβα Λουτσίε.


Τα παιδιά του 2ου Λυκείου έδωσαν το δικό τους στίγμα στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ζωγραφίζοντας με τη βοήθεια του εικαστικού Κρίστο Χάσα και καθηγητών του σχολείου τους, πάνω σε μοτίβα του Αλφόνσο Μούχα.
Οι 46 μαθητές της 1ης και της 2ας τάξης του Λυκείου, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, επέλεξαν και ασχολήθηκαν με το έργο του Μούχα, ενώ σε δεύτερο στάδιο θα συμμετέχουν και στο 3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο που θα διεξαχθεί στη Πράγα στις αρχές Μαρτίου, με σκοπό τη γνωριμία τους με το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.
Από πλευράς του Δήμου Ήλιδας στην όμορφη εκδήλωση συμμετείχαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Θεώνη Γεωργοπούλου, οι αντιδήμαρχοι: Παιδείας κ. Γιάννης Αθανασόπουλος και Αθλητισμού & Τουρισμού κ. Γιώργος Κράλλης, ο επικεφαλής της παράταξης «Ήλιδας 36» κ. Ανδρέας Παπαδάκος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ήλιδας κ. Άκης Χουζούρης.
Όλοι τους επεσήμαναν ότι ο Δήμος θα συνεχίζει να στηρίζει ανάλογες ενέργειες και δράσεις εξωστρέφειας. «Θα είμαστε ακόμα πιο ενεργοί στα ευρωπαϊκά προγράμματα, γιατί πιστεύουμε ότι η Ανάπτυξη μίας περιοχής περνάει πρώτιστα μέσα από τον πολιτισμό και τη νέα γενιά», τόνισαν κατά τις τοποθετήσεις τους μεταξύ άλλων.