Τιτανικός: Το συγκινητικό «αντίο» των γιων του Χάμις Χάρντινγκ στον πατέρα τους που πέθανε στο υποβρύχιο Titan

 

 

 

Οι δυο γιοι του δισεκατομμυριούχου, Χάμις Χάρντινγκ, που ήταν ένα από τα 5 θύματα του μοιραίου υποβρυχίου Titan που «διαλύθηκε» στο βυθό του Ατλαντικού κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού μίλησαν για πρώτη φορά δημόσια μέσω ανακοίνωσής τους για την απώλεια του πατέρα τους και το «αντίο» τους ήταν συγκινητικό.

Οι γιοι έκαναν κοινή ανακοίνωση, στην οποία όμως, δεν αναφέρονταν τα ονόματά τους δίπλα στην κάθε δήλωσή τους. Όπως και να ‘ναι πάντως, τα λόγια τους ήταν συγκινητικά αποχαιρετώντας τον πατέρα τους, οποίος ήταν ένα από τα θύματα του ναυαγίου του μοιραίου υποβρυχίου Titan που εξαϋλώθηκε από έκρηξη όπως πιστεύουν οι αρχές κοντά στα συντρίμμια του Τιτανικού.

Η Αμερικανική Ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι και οι πέντε άνθρωποι που επέβαιναν στο υποβρύχιο πέθαναν αφού το σκάφος υπέστη «καταστροφική έκρηξη».

Ο Χάμις Χάρντινγκ και η σύζυγός της Λίντα έχουν δύο γιους, τον Rory και τον Giles. Ο Χάρντινγκ είναι επίσης ο πατριός των δύο παιδιών που είχε από την προηγούμενη σχέση της, η γυναίκα του, της Λορένα και του Μπράιαν.

Οι γιοι του θύματος του μοιραίου υποβρυχίου που «διαλύθηκε» κάνοντας βόλτα στο βυθό κοντά στον Τιτανικό έπλεξαν το εγκώμιο του Χάμις Χάρντινγκ και μίλησαν για το «καλύτερο πατέρα» που «προσπαθούσε συνεχώς να είναι ο καλύτερος άνθρωπος που θα μπορούσε να γίνει».

Ένας από τους γιους του Χάμις Χάρντινγκ, ο οποίος δεν κατονομαζόταν στη δήλωση που εκδόθηκε μέσω της εταρείας του δισεκατομμυριούχου, Action Aviation, ανέφερε ότι ο πατέρας του ήταν ένας «επίμονος, σκληρά εργαζόμενος επιχειρηματίας» και τόνιζε ότι «με ενέπνευσε περισσότερο από ό,τι θα μάθει κανείς».

Ο γιος του δισεκατομμυριούχου που βρήκε τραγικό θάνατο στο υποβρύχιο Titan κοντά στον Τιτανικό είπε επίσης: «Ο πατέρας μου ήταν ένας επίμονος, εργατικός επιχειρηματίας, αλλά το πιο σημαντικό ήταν ο καλύτερος πατέρας που θα μπορούσα να είχα ζητήσει ποτέ. Με ενέπνευσε περισσότερο από ό,τι θα μάθει κανείς ποτέ. Μου δίδαξε πράγματα που δεν θα ξεχάσω ποτέ και σήμαινε τα πάντα για μένα».

«Έφυγε αλλά δεν θα τον ξεχάσω ποτέ»

Και συνέχισε: «Όποιος γνώρισε ποτέ τον πατέρας μου θα επαινέσει τη χιουμοριστική του προσωπικότητα, την καθαρή εργασιακή του ηθική και τη συνεχή γενναιοδωρία του. Η ζωή μου θα είναι επιτυχημένη αν είμαι έστω και ο μισός άντρας που είναι. Ο πατέρας μου έφυγε αλλά δεν θα τον ξεχάσω ποτέ».

Ο δεύτερος γιος του Χάμις Χάρντινγκ, ο οποίος επίσης δεν κατονομάστηκε στη δήλωση που εξέδωσε η Action Aviation, είπε ότι ο εκλιπών ήταν «αγαπημένος πατέρας, οικογενειάρχης και αποφασιστικός και ακούραστος επιχειρηματίας».

Όπως ανέφερε: «Σε όλους αυτούς τους τομείς, επιδίωκε συνεχώς να είναι ο καλύτερος άνθρωπος που μπορούσε και δεν άφηνε τίποτα μισό. Ήταν γεμάτος σοφία και συμβουλές για τη ζωή, έκανε τον αδερφό μου και εμένα στους ανθρώπους που είμαστε σήμερα. Ήταν ένας ενεργητικός και χαρισματικός άνθρωπος που με το τεράστιο βάρος της προσωπικότητάς του σήκωνε και στήριζε τους πάντες γύρω του».

«Τον τραγικό χαμό του θα θρηνήσουμε όχι μόνο εγώ και η οικογένειά μου, αλλά όλοι όσοι είχαν τη χαρά να τον γνωρίσουν. Ο κόσμος είναι πολύ λιγότερος χωρίς τη μεγαλύτερη από τη ζωή παρουσία του και το αισιόδοξο πνεύμα του», κατέληξε ο γιος του Χάμις Χάρντινγκ.

Στο μοιραίο υποβρύχιο πλοίο επέβαιναν επίσης ο 73χρονος Γάλλος πιλότος υποβρυχίων, Πολ Ανρί Ναρζολέ, ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της OceanGate Expeditions, Στόκτον Ρας, ο Πακιστανός μεγιστάνας, Σαχζάντα Νταβούντ και ο γιος του Σουλεμάν.