Τα πέντε διασημότερα καρναβάλια στην Ελλάδα είναι τα εξής:

0
71

Καρναβάλι της Πάτρας
Το Καρναβάλι της Πάτρας είναι το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές καρναβάλι στην Ελλάδα. Διοργανώνεται κάθε χρόνο από τις αρχές Φεβρουαρίου μέχρι τις αρχές Μαρτίου και προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού περιλαμβάνουν παρελάσεις, χορούς, συναυλίες, δρώμενα και άλλα εορταστικά δρώμενα.

Καρναβάλι του Ρεθύμνου
Το Καρναβάλι του Ρεθύμνου είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο παραδοσιακά καρναβάλια στην Ελλάδα. Διοργανώνεται κάθε χρόνο από τα μέσα Φεβρουαρίου μέχρι την Κυριακή της Αποκριάς και χαρακτηρίζεται από τα πλούσια και εντυπωσιακά άρματα, τις χορευτικές ομάδες και τα παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.

Καρναβάλι της Ξάνθης
Το Καρναβάλι της Ξάνθης είναι ένα σύγχρονο καρναβάλι που συνδυάζει στοιχεία της παράδοσης με σύγχρονα στοιχεία. Διοργανώνεται κάθε χρόνο από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τις αρχές Μαρτίου και χαρακτηρίζεται από τις εντυπωσιακές παρελάσεις, τα άρματα και τα δρώμενα.
Καρναβάλι της Κοζάνης

Το Καρναβάλι της Κοζάνης είναι ένα από τα πιο αυθεντικά καρναβάλια στην Ελλάδα. Διοργανώνεται κάθε χρόνο από τα μέσα Φεβρουαρίου μέχρι την Κυριακή της Αποκριάς και χαρακτηρίζεται από τα παραδοσιακά έθιμα και δρώμενα, όπως το κάψιμο του Τζάρου και το γάμο του Καρνάβαλου.

Καρναβάλι της Σκύρου
Το Καρναβάλι της Σκύρου είναι ένα ξεχωριστό καρναβάλι με έντονο διονυσιακό χαρακτήρα. Διοργανώνεται κάθε χρόνο από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι την Κυριακή της Αποκριάς και χαρακτηρίζεται από τον «Χορό των Γέρων», ένα παραδοσιακό έθιμο που αναβιώνει από τον 18ο αιώνα.
Αυτά τα καρναβάλια προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία για ξεφάντωμα και διασκέδαση.