Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία για τους δύο αγνοούμενους, του 45χρονου στο Πλουτοχώρι και του 28χρονου στον ποταμό Αχελώο, αντίστοιχα

0
15

Συνεχίζονται και σήμερα (Κυριακή, 28 Ιανουαρίου) οι έρευνες στον ποταμό Αχελώο, στην Αιτωλοακαρνανία και στο Πλουτοχώρι της Ηλείας, για τον εντοπισμό δύο αγνοούμενων ανδρών, ηλικίας 28 και 45 χρόνων αντίστοιχα.

Ειδικότερα, στο Πλουτοχώρι της Ηλείας, συνεχίζονται για 14η ημέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 45χρονου οδηγού αυτοκινήτου, το όχημα του οποίου παρασύρθηκε το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου από τα ορμητικά νερά χειμάρρου.

Στις έρευνες που πραγματοποιούνται κατά μήκος του χειμάρρου της Κόβιτσας, σε όλα τα σημεία δίπλα από τον χείμαρρο, αλλά και στον γειτονικό ποταμό Αλφειό μετέχουν 15 πυροσβέστες από υπηρεσίες της Ηλείας, μαζί με μία ομάδα της ΕΜΟΔΕ και πέντε οχήματα.

Επίσης στην Αιτωλοακαρνανία, από νωρίς σήμερα το πρωί ξεκίνησαν εκ νέου οι έρευνες στον ποταμό Αχελώο και στις παρόχθιες περιοχές κοντά στο Μεσολόγγι, για τον εντοπισμό ενός 28χρονου από το Νεπάλ, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν χθες το απόγευμα, όπου είχε πάει στο σημείο για μπάνιο, μαζί με μία γυναίκα.

Παράλληλα, έχει ήδη ενημερωθεί ο υπεύθυνος του φράγματος της περιοχής, προκειμένου να σταματήσει η ροή του νερού, προκειμένου να πέσει η στάθμη του.

Στις έρευνες μετέχουν 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα από υπηρεσίες της Αιτωλοακαρνανίας, μία ομάδα από την 6η ΕΜΑΚ και η ομάδα Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών της Δυτικής Ελλάδας, μαζί με αστυνομικούς.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να πραγματοποιηθούν έρευνες και στις εκβολές του ποταμού.

φωτο: Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας