Σύλληψη αστυνομικού για εμπορία ανθρώπων: Οι φωτογραφίες και το μήνυμα «kanesex» στο κινητό που τον πρόδωσαν

0
31

 

 

Το κινητό τηλέφωνο και όσα βρέθηκαν σε αυτό αποκάλυψαν και «πρόδωσαν» τη δράση του αστυνομικού που συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας για εμπορία ανθρώπων και διακίνηση ναρκωτικών. Για την υπόθεση συνελήφθη και μια 23χρονη αλλοδαπή, κατηγορούμενη ομοίως για εμπορία ανθρώπων, καθώς και για πλαστογραφία.

 

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ σταμάτησαν έξω από τον σταθμό Σεπολίων ένα αυτοκίνητο για να το ελέγξουν. Σε αυτό επέβαινε ο αστυνομικός, ένας Ρομά και δύο άνδρες αλβανικής καταγωγής.

Στους αστυνομικούς έκανε εντύπωση η «σύνθεση» των επιβατών. Ο αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι του είχαν κλέψει το μηχανάκι πριν από μία ώρα για το οποίο δεν είχε δηλωθεί κλοπή και ότι ζήτησε τη βοήθειά τους προκειμένου να το εντοπίσουν. Προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών τους, ο ίδιος και ένας από τους επιβάτες επέδειξαν στους αστυνομικούς κλήσεις από τα προσωπικά τους κινητά τηλέφωνα ότι έχουν συνομιλήσει προ μίας  ώρας, πλην όμως παρατηρήθηκε ότι έχουν και άλλες συνομιλίες και προηγούμενα χρονικά διαστήματα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι αστυνομικοί τον ρώτησαν για την πινακίδα αλλά και για το εάν έχει κάποιο άλλο όχημα στην κατοχή του. Απάντησε ότι έχει ένα αυτοκίνητο αλλά ότι δεν θυμάται τον αριθμό κυκλοφορίας, αλλά μπορεί να τους το δείξει στη φωτογραφία που είχε στο viber.

Και κάπου εκεί αποκαλύφθηκε η δράση του. Οι αστυνομικοί είδαν ότι είχε και άλλες φωτογραφίες όπου απεικονιζόταν ένα όπλο και αναγραφόταν χρηματικό ποσό, φωτογραφίες με άλλα όπλα αλλά και ναρκωτικές ουσίες. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, βρέθηκαν και φωτογραφίες γυναικών με μία από αυτές να κρατά ένα φύλλο χαρτιού, το οποίο έγραφε: «Kanesex, Επαλήθευση προφίλ Ιούλιος 2.2023». Επιπλέον προέκυψαν φωτογραφίες με αναγραφόμενες τιμές για παροχή ερωτικών υπηρεσιών.

Στο τηλέφωνό του βρέθηκε και βίντεο όπου ο ίδιος απεικονίζεται να βρίσκεται σε απόμερο σημείο στα Τουρκοβούνια, να κρατά όπλο και να πυροβολεί συνεχόμενα στον αέρα.

Από τις επακόλουθες έρευνες στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 33 φυσίγγια,
  • γεμιστήρας,
  • 3 κινητά τηλέφωνα,
  • φωτοαντίγραφα διαβατηρίου και ταυτότητας και
  • πλαστή ταυτότητα με στοιχεία της 23χρονης.

Σε βάρος του αστυνομικού σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ανθρώπων, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος, νομοθεσία περί όπλων και πλημμελή φύλαξη οπλισμού. Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός ελέγχεται ήδη για άλλο πειθαρχικό παράπτωμα. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σε βάρος του αστυνομικού εκκρεμεί πειθαρχική δίωξη με το ερώτημα της απόταξης, καθώς από τις 3 Ιουνίου 2023 έως και σήμερα είναι ανά διαστήματα αδικαιολογήτως απών από την Υπηρεσία του.

ΠΗΓΗ:https://tempo24.news/