Το Κάτακολο, κερδίζει … λόγω ακρίβειας – Ακυρώθηκαν 13 προσεγγίσεις του Norwegian Epic στην Κέρκυρα! (video-δηλώσεις)

0
32
bsh

Σχετική αναστάτωση έχει προκαλέσει στον κόσμο του τουρισμού η είδηση ότι το κρουαζιερόπλοιο “Norwegian Epic” ακύρωσε δεκατρείς προγραμματισμένες προσεγγίσεις του στο λιμάνι της Κέρκυρας και αντ’ αυτού θα προσεγγίζει στο Κατάκολο. Δεδομένου ότι το “Norwegian Epic” έχει χωρητικότητα περίπου 4.000 άτομα (4.100 για την ακρίβεια), αντιλαμβάνεται κανείς ότι σε απόλυτους αριθμούς στο λιμάνι της Κέρκυρας ΔΕΝ θα προσεγγίσουν περί τους 52.000 επισκέπτες.

Η Norwegian Cruise Line, θα συνεχίσει, σύμφωνα τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τις προσεγγίσεις που έχουν προγραμματιστεί τόσο με το θηριώδες κρουαζιερόπλοιο Norwegian Viva (που είδαμε χθες στο λιμάνι της Κέρκυρας), όσο και με το Norwegian Escape (326 μέτρα και χωρητικότητα 4.266 άτομα) το οποίο σήμερα βρίσκεται στην Κέρκυρα (Φωτο).

Δηλώσεις του Προέδρου του AOCTA Δημήτρη Διαβάτη

Την πληροφορία, σχετικά με την ακύρωση των προσεγγίσεων του Norwegian Epic επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος του AOCTA Δημήτρης Διαβάτης κάνοντας αναφορά στο μεγάλο αριθμό των χιλιάδων επισκεπτών που δε θα έρθουν στην Κέρκυρα εξ αυτού του λόγου. Όπως ανέφερε, “δεν είναι κάτι το οποίο συνηθίζεται, για τόσο μεγάλο αριθμό πρσεγγίσεων” και ερωτώμενος σχετικά δεν απέκλεισε η απόφαση αυτή της εταιρείας να οφείλεται στην πρόσφατη εφαρμογή της αύξησης των τελών ελλιμενισμού των κρουαζιεροπλοίων. Σημείωσε δε, ότι για την επόμενη χρονιά, προβλέπεται ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των τελών, με ό,τι αυτό θα σημαίνει για τις προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων και συνακόλουθα για την οικονομία του νησιού.

πηγή: startmediacorfu.gr