Δίκη Πισπιρίγκου: Διορίστηκαν 3 νέοι δικηγόροι στη θέση Κούγια – Ανοίγει ο δρόμος για την απολογία της 34χρονης

0
42

 

 

 

Στον διορισμό τριών δικηγόρων από τον κατάλογο του Πρωτοδικείου προχώρησε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τη δίκη Πισπιρίγκου

Οι τρεις γυναίκες διορίστηκαν ως συνήγοροι της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά την παραίτηση του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια, μόλις απορρίφθηκαν τα αιτήματα που υπέβαλλε από το Δικαστήριο.

Οι τρεις συνήγοροι είναι οι Διονυσία Καλδή, Μαρία Καλλιγέρου και Αμαρυλλίς Κάνιστρα και την Τετάρτη θα δηλώσουν αν είναι έτοιμες για να ξεκινήσει η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου.

O Αλέξης Κούγιας παραιτήθηκε από τη δίκη Πισπιρίγκου

Κούγιας στη δίκη Πισπιρίγκου: Σκέφτομαι να αποχωρήσω από την υπεράσπιση

Ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε κατά τη δίκη μια εβδομάδα διακοπή για να αποφασίσει τι θα κάνει και να ενημερώσει τον πρόεδρο του ΔΣΑ.

«Μετά τις ομόφωνες απορρίψεις όλων των αιτημάτων μου έχω αποφασίσει να αποχωρήσω από την υπεράσπιση. Πρόκειται για μια εμβληματική δίκη και τέτοια προσβολή στα δικαιώματα της κατηγορούμενης δεν έχω ξαναδεί. Ο τρόπος που απορρίφθηκαν ενώ δαπανήθηκε χρόνος ακόμα και για καφετζούδες… στερείτε από την κατηγορούμενη τα δικαιώματα της. Θέλω να εκτεθεί το δικαστήριο. Δε μπορεί να μείνει η κατηγορούμενη χωρίς δικηγόρο. Θέλω να ενημερώσω των πρόεδρο του ΔΣΑ γιατί δεν έχω αφήσει ποτέ δίκη και να έχει χρόνο η κατηγορούμενη να βρει δικηγόρο πριν της διορίσετε εσείς. Αν δε βρει θα δούμε τι θα γίνει, αλλά θέλω να ενημερωθεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ» σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας.

«Αν αποχωρήσει ο συνήγορος το σέβομαι και θα το δεχτώ. Το αν όμως το δικαστήριο θα διακόψει για μια εβδομάδα για να μας πει αν θα συνεχίσει ή όχι δε γίνεται. Αν θέλετε κάποιες ώρες να το σκεφτείτε και να αποφασίστε. Είστε έμπειρος. Αν δε συνεχίσετε πρέπει να υποβληθεί τύποις παραδεκτά. Η κατηγορούμενη δε μπορεί να μείνει χωρίς συνήγορο ούτε για μια ώρα! Δεν το δέχομαι ως εισαγγελική αρχή. Αν δε μπορείτε να συνεχίσετε πρέπει να το καταθέσετε και μετά το δικαστήριο να αποφασίσει» είπε η εισαγγελέας.
«Παραιτούμαστε όλοι οι δικηγόροι σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Επιφυλασσόμεθα την Πέμπτη να ανακοινώσουμε την απόφαση μας αν θα επανέλθουμε» είπε ο Αλέξης Κούγιας σε άλλο σημείο με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να ανεβαίνει στο βήμα και να λέει: «Αποδέχομαι την παραίτηση ζήτω να διοριστεί συνήγορος».

Νωρίτερα, ο Αλέξης Κούγιας είχε υποβάλλει σειρά αιτημάτων στο δικαστήριο προκειμένου να καταθέσουν ξανά κάποιοι μάρτυρες και να ανακληθεί η απόφαση για τη μη κλήση κάποιων άλλων. Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου ζήτησε την ανάκληση της απόφασης του δικαστηρίου που δεν δέχτηκε να καταθέσει ξανά ο καθηγητής τοξικολογίας Νίκος Ράϊκος, για να δώσει διευκρινίσεις για την τοξικολογική εξέταση ποσοτικού προσδιορισμού που διενήργησε στο εργαστήριο του.

Επιπλέον, ζητήθηκε να καταθέσουν ο παθαλογοανατόμος Σταμάτης Θεοχάρης, ο ιατροδικαστής Συμεών Μεσογγίτης, αλλά και την συμπληρωματική εξέταση του παιδοκαρδιολόγου Γιάννη Παπαγιάννη. Για τον τελευταίο, κατά την υπεράσπιση πρέπει να εξηγήσει τα ευρήματα που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες της νεκροψίας – νεκροτομής.