Σε τετ-α-τετ συνομίλα στο στούντιο απαντά στις ερωτήσεις του Γιώργου Μαρκόπουλου σχετικά «με την επιτήρηση που έχει τεθεί από την Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε. ο ΟΠΕΚΕΠΕ», αλλά και για «το μεγάλο θέμα των επιδοτήσεων και ότι συνεπάγεται από αυτό». Θέμα που αφορά χιλιάδες αγρότες παραγωγούς.


Γι αυτό αναφέρεται στις φετινές αλλαγές που πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι επιδοτήσεων κατά την συμπλήρωση της αίτησης για την ενιαία ενίσχυση. Αιτήσεις που για την φετινή χρονιά έχουν καθυστέρηση στην έναρξή τους.
Ο κ Μπίστολας εξειδικεύει την ανάλυση του σε θέματα που έχουν να κάνουν με την «συνδεδεμένη ενίσχυση», «τα βιολογικά», «τα βοσκοτόπια», «το πρασίνισμα» «την νέα Κ.Α.Π» κτλ. Αναφέρεται ακόμα στα μέτρα που: είτε έχουν θεσμοθετηθεί και ολοκληρώνονται οι διαδικασίες τους π.χ. δασικοί χάρτες, είτε έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί από προηγούμενες χρονιές,( ΑΤΑΚ αγροτεμαχίων), είτε έρχονται να εφαρμοστούν με την βοήθεια της τεχνολογίας.
Τέλος τονίζει «ότι η πολιτεία πρέπει να σταθεί στο πλευρό των αγροτών στηρίζοντας τον αγώνα που δίνουν κάτω από αντίξοες συνθήκες». Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζει ότι «μια έμπρακτη τέτοια πρωτοβουλία θα ήταν η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Ενός πραγματικού ασφαλιστικού οργανισμού που θα καλύπτει την ζημιά και την απώλεια του κεφαλαίου συμβαδίζοντας με την κλιματική κρίση».