Ρόδος: Προκαταρκτική εξέταση για το σερβιτόρο «κολυμβητή» σε beach bar

0
102

 

 

Προκαταρκτική εξέταση με εντολή του εισαγγελέα Ρόδου σχετικά με τις συνθήκες γύρω από το πρωτοφανές περιστατικό κατά το οποίο ένας σερβιτόρος σε ένα beach bar στο νησί, εξυπηρετούσε δια θαλάσσης τους πελάτες που έκαναν ηλιοθεραπεία σε πλωτές εξέδρες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί για το περιστατικό αλλά και την επίσκεψη σήμερα το πρωί, κλιμακίου του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του εισαγγελικού λειτουργού, ο οποίος και παράγγειλε τη περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου πρόκειται να λάβουν καταθέσεις αλλά και στοιχεία προκειμένου να εξακριβωθεί τι ακριβώς ισχύει στην προκειμένη περίπτωση.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου που αποτελούνταν από τον πρόεδρο Παναγιώτη Εγγλέζο και τον πρόεδρο του συλλόγου ξενοδοχοϋπαλλήλων Θανάση Σταμούλη, μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου επισκέφθηκαν τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, για να τον ενημερώσουν για δύο περιστατικά που έλαβαν χώρα στο νησί την περασμένη Παρασκευή 30 Ιουνίου.

«Δεν γίνεται να περιμένουμε από τον Πειραιά τους τέσσερις επιθεωρητές»

Όπως δήλωσε ο κ. Εγγλέζος, «το ένα αφορά τον εργαζόμενο σερβιτόρο, του οποίου η εικόνα έχει κάνει το γύρο του κόσμου για το γεγονός ότι σερβίρει μέσα στη θάλασσα».

«Για τον λόγο αυτό ζητήσαμε από τον εισαγγελέα να μεριμνήσει ώστε το αρμόδιο τμήμα της Επιθεώρησης Εργασίας δηλαδή τεχνικοί επιθεωρητές να έρθουν από την Αθήνα – γιατί δυστυχώς στην περιοχή μας δεν υπάρχει Τεχνική Επιθεώρηση, ένα αίτημα που εδώ και δέκα χρόνια το Εργατικό Κέντρο ζητάει επίμονα να δημιουργηθεί σε μία περιοχή όπου υπάρχουν χιλιάδες επιχειρήσεις είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού, δεν γίνεται να περιμένουμε από τον Πειραιά τους τέσσερις επιθεωρητές να έρθουν για να καλύψουν ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο και να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις» σημείωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και προσέθεσε:

«Έγινε ενημέρωση στον κ. εισαγγελέα και για το άλλο περιστατικό του ξυλοδαρμού εργαζομένου στην Παλιά Πόλη και εκεί θα ξεκινήσει μία έρευνα ώστε να δούμε τα πραγματικά αίτια που έχουν συμβεί.

Εμείς σαν διοίκηση Εργατικού Κέντρου αλλά και σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων, παρόλο που οι εργαζόμενοι εξέδωσαν ανακοίνωση ότι όλα είναι καλά και δεν θέλουν καμία υποστήριξη στην ουσία από το συνδικαλιστικό χώρο, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε και αυτούς που υπέγραψαν το κείμενο αυτό και όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους που στο μέλλον θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τέτοιες εντολές ή καταστάσεις στο χώρο της εργασίας τους».

«Μεμονωμένα περιστατικά»

Πάντως ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για «μεμονωμένα περιστατικά» και πως «η γενική εικόνα στη περιοχή μας σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους είναι καλύτερη από ότι τα προηγούμενα χρόνια».

Σημειώνεται πως για το θέμα του σερβιτόρου υπήρξε παρέμβαση και των υπουργών Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη και Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, οι οποίοι έδωσαν εντολές να γίνουν άμεσα έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι ίδιοι πάντως οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο beach bar, με ανακοίνωση που εξέδωσαν επισημαίνουν ότι «δεν εργαζόμαστε με ”συνθήκες μεσαίωνα”, όπως ειπώθηκε από μέσα μαζικής ενημέρωσης, ούτε ”«εκβιαζόμαστε” ούτε ”εξαναγκαζόμαστε” να κάνουμε πράγματα που δεν επιθυμούμε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας» και προσθέτουν: «Αντίθετα, το beach bar στο οποίο εργαζόμαστε στελεχώνεται από νέους ανθρώπους και οι περισσότεροι εργαζόμαστε ήδη πολλά χρόνια, έχουμε κέφι και διάθεση για δουλειά, μεταξύ μας επικρατεί φιλικό κλίμα και πνεύμα συνεργασίας για κοινό όφελος, παίρνουμε πρωτοβουλίες και μοιραζόμαστε ιδέες τις οποίες όλοι μαζί πραγματοποιούμε».