Προετοιμασίες για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις του δήμου Πηνειού

0
27


Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Πηνειού που αναμένεται για μία ακόμη χρονιά να πρωταγωνιστήσουν στα εορταστικά δρώμενα του νομού αποτελώντας πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους. Ήδη η επιτροπή διοργάνωσης εργάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς και πραγματοποιεί διαδοχικές συναντήσεις με φορείς και συλλόγους του δήμου που θα πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις.
Ειδικότερα τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις σε Γαστούνη, Βαρθολομιό και Τραγανό όπου η αρμόδια επιτροπή ενημέρωσε τους εκπροσώπους των συλλόγων για τις κινήσεις που έχουν γίνει ενώ συζήτησαν διεξοδικά την κατάρτιση του εορταστικού προγράμματος. Παράλληλα ασχολήθηκαν με την επίλυση διαδικαστικών ζητημάτων ενώ αναζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την παραγωγή του βέλτιστου αποτελέσματος. Προτεραιότητα της δημοτικής αρχής αποτελεί η διασπορά των εκδηλώσεων ώστε να «αγκαλιάσουν» το δήμο, με προμετωπίδα τα καρναβάλια Τραγανού και Βαρθολομιού –που κάθε χρόνο μαγνητίζουν τα βλέμματα-. Επιπλέον προγραμματίζεται μία σειρά παράλληλων δράσεων/εκδηλώσεων για την πόλη της Γαστούνης.
Στην τοποθέτησή του για το θέμα ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός ξεκαθάρισε ότι κλειδί για την επιτυχία της προσπάθειας αποτελεί η αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ του δήμου και των συλλόγων της περιοχής που στηρίζουν αυτή πρωτοβουλία. «Δίχως ανούσιες κινήσεις εντυπωσιασμού θα διοργανώσουμε, στα μέτρα του εφικτού, μια σειρά εκδηλώσεων που θα κινητοποιήσουν μικρούς και μεγάλους και θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τους δημότες μας αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.