Όλοι μαζί «Μπορούμε» για τον Νέο Πύργο Μας !

0
166

 

Είναι κοινά αποδεκτό ότι ο Δήμος Πύργου, η πόλη του Πύργου και οι 47 Κοινότητες που τον συναποτελούν, βρίσκεται σε μια πορεία επιταχυνόμενης παρακμής, έχει πάψει να θυμίζει Πρωτεύουσα Νομού και μετατρέπεται σε χώρο που οπισθοδρομεί και μαραζώνει.

Κανένα μεγάλο έργο υποδομής δεν εκτελείται, ενώ τα περισσότερα έργα (αν και σχεδιασμένα και με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση από την προηγούμενη δημοτική αρχή) χάσκουν ημιτελή, οι χώροι Αθλητισμού παραμένουν «υπό κατασκευή», η ιστορία και το αρχοντικό παρελθόν της πόλης «υπό κατάρρευση», το λιμάνι του Κατακόλου αναμένει την αναβάθμιση, τα απορρίμματα και οι διάσπαρτες χωματερές προσβάλλουν και εκθέτουν,  δημοτικοί δρόμοι και αγροτική οδοποιία σε πολύ κακή κατάσταση, η υγεία σε επικίνδυνο δρόμο, οι σχολές ΑΕΙ  απωλέσθηκαν, τα περιβαλλοντικά κάλλη αναξιοποίητα και ρυπαινόμενα, οι παιδικές  χαρές και οι χώροι πρασίνου λείπουν, τα αδέσποτα χωρίς φροντίδα, ο πολιτισμός έχει μετατραπεί σε εφήμερα σόου και τόσα άλλα…

Δυστυχώς, η παρούσα δημοτική αρχή δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που καλλιέργησε. Η διαχείριση του Δήμου κινείται χωρίς σεβασμό στο Δημόσιο χρήμα και σε διαδρομές προβληματικών απευθείας αναθέσεων. Ο Δήμος αλλά και οι πολίτες υφίστανται την προκλητική αλαζονεία του Δημάρχου, τις εμμονές αλλά και την εμφανή ανικανότητα του, τον πολιτικό ναρκισσισμό και την διαχειριστική ανεπάρκειά του.

Όλα αυτά συνθέτουν μια προσβλητική συνθήκη για τον Πύργο και τον οδηγούν στο απόλυτο τέλμα.

Η παράταξή μας, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σήκωσε το κύριο βάρος της αντιπολίτευσης και τίμησε στο έπακρο τον θεσμικό ρόλο της. Με θάρρος στηλιτεύσαμε τις προφανείς αδυναμίες της δημοτικής αρχής, με γνώση και επιχειρήματα αναδείξαμε το σκανδαλώδες πολλών «πρακτικών» της, ενώ παράλληλα ήμασταν παρόντες, όπου μας ζητήθηκε, καταθέτοντας πάντοτε τις εναλλακτικές προτάσεις μας. Χάρη και στην παράταξή μας, τώρα πια, όλοι ξέρουν τι συμβαίνει στην πόλη μας. 

Έτσι, αν η συμμετοχή μας στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ήταν μία επιλογή, η παρουσία μας στις προσεχείς εκλογές είναι μία αναγκαιότητα. Για να διατρανώσουμε ότι δεν πάει άλλο. Να συμβάλλουμε σε ένα βιώσιμο σχέδιο ανάταξης του Δήμου μας. 

Μετά τις δημοτικές εκλογές, μια νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να πιάσει το νήμα της πόλης από την αρχή, για να ξεκινήσει έναν μεγάλο αγώνα. Πάντοτε με ειλικρίνεια και σεβασμό στους πολίτες και στις μεγάλες ανάγκες του Πύργου και των κοινοτήτων μας. Ξεκινώντας από τα απλά, τα καθημερινά και συνεχίζοντας με σχέδιο και υπευθυνότητα στα πιο μεγάλα. 

Με βασικούς άξονες τη διεκδίκηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων, την κοινωνική πολιτική, τον οικονομικό και διοικητικό εξορθολογισμό, την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των δημοτών, το άνοιγμα του δήμου στις ενεργές ομάδες πολιτών, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στη χειμαζόμενη οικονομία της πόλης, την ισόρροπη ανάπτυξη των πρώην Καποδιστριακών δήμων και των τοπικών κοινοτήτων.

Τώρα είναι ανάγκη να υπάρξει η νέα ελπίδα, ένα νέο αφήγημα, μια νέα πλατιά κοινωνική και πολιτική ενότητα, ένα νέο εμείς! 

Είμαστε παρόντες σε μια νέα αρχή. 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ να δημιουργήσουμε έναν Δήμο δυναμικό και εξωστρεφή.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ να γίνουμε πάλι περήφανοι για τον Δήμο μας.