Νέα επιστολή της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης «Αγανακτισμένοι οι αγρότες του Νομού Ηλείας»

0
26

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να λυθούν επιτέλους ορισμένα από τα πολλά αγροτικά προβλήματα, η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας έστειλε και νέα επιστολή στον υπουργό και υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Αγανακτισμένοι οι αγρότες του Νομού Ηλείας βλέπουν τις εξελίξεις που υπάρχουν όσον αφορά το επάγγελμά τους και διερωτώνται. Υπάρχει μέλλον στον αγροτικό τομέα;
1. ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ
Άλλα περίμεναν οι αγρότες και άλλα εισέπραξαν. Κάποιος “υπεύθυνος” αναρωτήθηκε πώς θα αντέξει τώρα το οικογενειακό τους εισόδημα , πώς θα σπουδάσουν τα παιδιά τους ;; Μπορεί να απαντήσει κάποιος ;
2. ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΤΑΦΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ. ΑΚΑΡΠΙΑ ΣΤΙΣ ΕΛΙΕΣ.
Πρέπει ΑΜΕΣΑ να έρθουν τα πορίσματα και να αποζημιωθεί ο Αγροτικός κόσμος.
3. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΓΑ.
Από το 2010 όλοι οι Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρόεδροι ΕΛΓΑ μας ζητούσαν προτάσεις για τροποποίηση του Κανονισμού. Εμείς στείλαμε όλες τις προτάσεις που μας ζήτησαν αλλά δυστυχώς ακόμη περιμένουμε την τροποποίηση.
4. ΚΤΙΡΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
Είναι απαράδεκτο, επί 13 χρόνια , να βρίσκονται σε εκκαθάριση οι ενώσεις Αμαλιάδας- Γαστούνης και κανένας να μην ενδιαφέρεται να κλείσουν οι εκκαθαρίσεις.
Υπάρχουν Πρόεδροι των Συνεταιριστικών Οργανώσεων που αυτά τα 13 χρόνια , είναι δεσμευμένα τα περιουσιακά τους στοιχεία και κανένας δεν ενδιαφέρεται.
Επίσης, όλοι γνωρίζετε ότι σε όλα τα χωριά υπάρχουν κτίρια των Συνεταιρισμών που σε λίγα χρόνια θα έχουν πέσει. Τα κτίρια αυτά υπάρχουν από τα χρήματα των αγροτών.
5. ΤΟΕΒ – ΓΟΕΒ
Είμαστε στη γη της επαγγελίας. Δύο φράγματα και άφθονο νερό. Κι όμως … στο Νομό Ηλείας οι αγρότες κινδυνεύουν να ολοκληρώσουν τη συγκομιδή των καλλιεργειών τους. Αυτή τη στιγμή όλοι είναι σε μία απίστευτη ηρεμία και θα το ξανασκεφτούν τον Απρίλιο που θα υπάρχει το πρόβλημα.
6. ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ
Μπορεί να επανέλθει η τιμή της Κορινθιακής σταφίδας σε επίπεδα που να επιτρέπουν στον παραγωγό αφενός να βγάζει τα έξοδα του και αφετέρου να ζήσει ο σταφιδοπαραγωγός την οικογένεια του; Εμείς λέμε ναι. Υπάρχουν περιθώρια. Πρέπει οι σταφιδοπαραγωγοί να γραφτούν στο σύνολό τους στην ομάδα παραγωγών ,και με δέσμευση το 100% της παραγωγής, να την περνούν από την ομάδα παραγωγών . Η πολιτική ηγεσία να μας βοηθήσει ώστε τα κτίρια τα οποία έχει απαλλοτριώσει η Πειραιώς και είναι για τη σταφίδα, να μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε για την αποθήκευση και την εμπορία του προϊόντος.
Κύριοι , πάρτε θέση και απαντήστε υπεύθυνα στον Αγροτικό κόσμο. Υπάρχει μέλλον. Να φύγουν οι Αγρότες μετανάστες στο εξωτερικό. Ο Αγροτικός τομέας θέλει ΤΩΡΑ λύσεις . Αύριο θα είναι ΑΡΓΑ. Δεν πρέπει να ερημώσει η Εύφορη Γη της Ηλείας. Θέλουμε απαντήσεις τώρα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΛΙΑΝΑΤΟΣ».