ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ Με το βλέμμα στην πρόληψη…

0
31

Η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση, η πρόληψη, η στήριξη του κάθε πολίτη, αποτελεί πρωταρχικό μέλημα των κοινωνικών δομών του δήμου Ήλιδας και φυσικά δεν θα μπορούσαν να μην δραστηριοποιηθούν κατά τον μήνα Οκτώβριο για το θέμα της πρόληψης του καρκίνου του μαστού.
Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, σε μια διεθνή προσπάθεια, με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας, καθώς ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος των γυναικών στην Ελλάδα. Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική θεραπεία της νόσου.

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση
Σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών, το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Ήλιδας σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του δήμου, το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας και με τη συνδρομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου προχώρησαν σε δύο δράσεις.
Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα με την λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Οι πολίτες ενημερώθηκαν για τους απαιτούμενους ελέγχους, δόθηκαν συμβουλές και διανεμήθηκαν και σχετικά έντυπα για να βοηθηθούν οι γυναίκες να προστατεύσουν την υγεία τους και να αυξηθούν οι πιθανότητες επιβίωσης από τον καρκίνο του μαστού.
Η δεύτερη δράση πραγματοποιήθηκε στη συνοικία Παπακαυκά, από το Κέντρο Κοινότητας του δήμου, το ΚΕΠ Υγείας και το Τμήμα Επισκεπτριών υγείας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και του Κέντρου Υγείας Γαστούνης.
Η κεντρική ομιλία αφορούσε στον προσυμπτωματικό έλεγχο στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και εκτός από τον καρκίνο του μαστού έγινε ενημέρωση και για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, τον καρκίνο του προστάτη και του παχέος εντέρου, καθώς επίσης οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τον σακχαρώδη διαβήτη και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Ανάλογη δράση θα υλοποιηθεί στις 17 Νοεμβρίου στην Τοπική Κοινότητα του Κέντρου του δήμου Ήλιδας.