ΚΥΣΕΑ: Σαρωτικές αλλαγές σήμερα στην ΕΛΑΣ – Η νέα ηγεσία

0
21

Σαρωτικές πρόκειται να είναι οι αλλαγές στην Ελληνική Αστυνομία μετά τις τακτικές κρίσεις των αξιωματικών που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τρίτη με την υπογραφή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να πάρει αποφάσεις με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών χωρίς να υπολογίζει τυχόν αντιδράσεις. Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρ πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται να ξεκινήσει στις 12:30 το μεσημέρι.

Προτεραιότητες του έμπειρου υπουργού είναι η μείωση της εγκληματικότητας και η αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων. Έτσι, με βάσει τα δεδομένα αυτά, πρόκειται να γίνουν σημαντικές αλλαγές σε θέσεις κλειδιά της Κατεχάκη και να τοποθετηθούν σε αυτές αξιωματικοί που έχουν επιδείξει σημαντικό έργο στην υπηρεσία τους.

Πιο συγκεκριμένα, ως δεδομένη πρέπει να θεωρείται η αντικατάσταση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Λάζαρου Μαυρόπουλου με πληροφορίες του protothema.gr να αναφέρουν πως στη θέση του πρόκειται να τοποθετηθεί ο Δημήτρης Μάλλιος, ο οποίος έχει την ευθύνη της ασφάλειας συνόρων.

Μαζί με την αλλαγή στην ηγεσία της Αστυνομία, στο ΚΥΣΕΑ θα ανακοινωθεί και η αλλαγή στον επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος. Στη θέση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά θα τοποθετηθεί ο ως τώρα Διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, Υποστράτηγος ΠΣ Θεόδωρος Βάγιας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπαρχηγός του Σώματος πρόκειται να γίνει ο υποστράτηγος Π. Συριτούδης και Προϊστάμενος Επιτελείου ο υποστράτηγος Α. Μαντζιώκας ενώ το χρίσμα των Γενικών Επιθεωρητών Αστυνομίας Βορείου και Νοτίου Ελλάδος πρόκειται να λάβουν αντίστοιχα οι υποστράτηγοι Χ. Μπουλούμπασης και Γ. Μιχαλόπουλος.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, μετά και το «νέο σχήμα» που θα λάβει η ΕΛ.ΑΣ., έχει αποφασίσει να δοθεί έμφαση στις υπηρεσίες που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών με εμφανή αστυνόμευση και περισσότερες περιπολίες.

Κλείσιμο
Ένας από τους στόχους είναι να διπλασιαστεί η δύναμη της ΔΙΑΣ, ώστε να καλύψει τις περισσότερες γειτονιές της Αττικής. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες μέρες, στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκαν με εντολή του υπουργού διαταγές για ανάκληση 200 αποσπάσεων από την ομάδα ΔΙΑΣ, και η επιστροφή τους στις περιπολίες.

Παράλληλα, επέστρεψε στο κέντρο της Άμεσης Δράσης πάνω από 80% των αστυνομικών που είχαν αποσπαστεί αλλού, απογυμνώνοντας το τηλεφωνικό κέντρο.

Όπως μάλιστα είχε επισημανθεί από το υπουργείο, η ενίσχυση αστυνομικών υπηρεσιών θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, μεταξύ των οποίων και της ανήλικης παραβατικότητας, αλλά και άλλων κοινωνικών φαινομένων, όπως είναι και η ενδοοικογενειακή βία.

πηγή: protothema.gr