Κώστας Τζιούμης: «Εξαιρετικά τιμητικό να επισκέπτονται τον δήμο μας επιστήμονες από όλο τον κόσμο»

Ξεκίνησαν οι εργασίες του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου Ραδιοαστρονομίας και Αστροφυσικής, την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023, στο Σχολείο της Τοπικής Κοινότητας Κερασταρίου, με την υποστήριξη του Δήμου Τρίπολης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Το συνέδριο έχει θέμα «Χρονομέτρηση και Απεικόνιση συμπαγών πηγών με δρομολογητές και πρόδρομους SKA» και θα ολοκληρωθεί στις 18-6-2023.
Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, σημείωσε: «Είναι από τις λίγες φορές που διεξάγεται στην περιοχή μας ένα διεθνές συνέδριο, με υψηλή επιστημονική εκπροσώπηση.
Οφείλουμε ως τοπική κοινωνία -κι εγώ ως Δήμαρχος- να συγχαρώ τον κ. Τζιούμη, που είναι Καθηγητής Αστροφυσικής σε Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας. Ένας επιστήμονας με παγκόσμια απήχηση. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κεραστάρι, αλλά ποτέ δεν ξέχασε το χωριό του.
Γι’ αυτό διοργανώνει ο ίδιος, για πέμπτη φορά, αυτό το διεθνές συνέδριο.
Πολλοί επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο επισκέφθηκαν τον Δήμο μας κι αυτό είναι εξαιρετικά τιμητικό.
Είναι αυτονόητο ότι ο Δήμος Τρίπολης θα στήριζε μια τέτοια πρωτοβουλία. Ήταν να γίνει πέρυσι το συνέδριο αλλά αναβλήθηκε λόγω covid.
Είχαμε μια συνεργασία όλο αυτό το διάστημα, έτσι ώστε να γίνει ό,τι ζητήθηκε από τον Δήμο για να διευκολυνθεί η διοργάνωση του συνεδρίου.
Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου.
Θα ανακοινωθεί αυτές τις ημέρες μία ομιλία του κ. Τζιούμη, περισσότερο εκλαϊκευμένη, στην Τρίπολη, για να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες για την επιστήμη αυτή».