Καταγγελία για έλλειψη γιατρών στο ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου Καλαμάτας – «Μας είπαν “βρείτε άλλο ογκολόγο”»

0
68

Μια ιδιαιτέρως σοβαρή καταγγελία, που αφορά το ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου Καλαμάτας, είδε την Τετάρτη (10/1) το «φως» της δημοσιότητας. Όπως αποκάλυψε κόρη ασθενούς στη μητέρα της, τής είπαν να βρει άλλον ογκολόγο.

Η καταγγέλλουσα, Αθανασία Δημητρίου, μίλησε στο MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, για το νοσοκομείο Καλαμάτας και τις ελλείψεις στο ογκολογικό τμήμα.

Όπως εξήγησε η καταγγέλλουσα, της οποίας η μητέρα πάσχει από καρκίνο, «στην Καλαμάτα λειτουργεί ογκολογική μονάδα. Είναι από τις καλές κλινικές. Απλά το θέμα είναι ότι λειτουργεί με μια γιατρό, η οποία από πριν τα Χριστούγεννα λείπει με αναρρωτική άδεια». «Δε γνωρίζω αν έχει παραιτηθεί, αλλά λείπει με αναρρωτική άδεια» πρόσθεσε.

«Η απάντηση του νοσοκομείου είναι, επειδή έχω τη μητέρα μου εκεί και κάνει θεραπείες, να πάρουμε τηλέφωνο γύρω στις 12 με 15 Ιανουαρίου για το αν έχει γυρίσει η γιατρός. Δεν ξέρουν αν θα έχει γυρίσει. Υποτίθεται ότι η γιατρός λείπει με αναρρωτική. Έχουν μείνει ασθενείς που συνεχίζουν τις θεραπείες τους, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις, όπως της μητέρας μου, που είναι να βγει ένα καινούριο σχήμα θεραπειών. Υπάρχουν οι εξετάσεις που έχουν μεταβληθεί και χρειάζεται γιατρός, για να εγκρίνει τις εξετάσεις», συμπλήρωσε η κα Δημητροπούλου.

Τι της είπαν στο νοσοκομείο
«Η απάντηση των υπευθύνων είναι να βρούμε άλλο ογκολόγο… (σ.σ. ή) να περιμένουμε να γυρίσει η γιατρός. Να πάμε σε άλλο νοσοκομείο που να έχει ογκολόγο… Το άλλο είναι στην Τρίπολη και εκεί πρέπει να κλείσουμε ραντεβού, και εκεί δεν είναι καλύτερη η κατάσταση. Είναι αναμονή το λιγότερο 3μηνο. Τώρα στο νοσοκομείο της Καλαμάτας δεν κλείνουν ραντεβού, γιατί δεν ξέρουν πότε θα γυρίσει ο γιατρός. Δεν είναι μόνο οι ασθενείς όμως. Αυτή η νόσος δεν περιμένει κανέναν γιατρό να γυρίσει στα καθήκοντά του. Είναι πολλοί που χρειάζονται τον γιατρό από όλη την Πελοπόννησο. Αναγκαστήκαμε να απευθυνθούμε σε ιδιωτική κλινική και με ό,τι αυτό συνεπάγεται αναφορικά με το οικονομικό κόστος», υπογράμμισε η καταγγέλλουσα.