Φαντασμαγορική αυλαία για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πηνειού

0
65

Με φαντασμαγορικό τρόπο άνοιξε η αυλαία των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Πηνειού το απόγευμα του Σαββάτου. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εντυπωσιακή τελετή έναρξης του 5ουΚαρναβαλιού Βαρθολομιού που αναμένεται και φέτος να πρωταγωνιστήσει στα εορταστικά δρώμενα του νομού. Σκυτάλη, τις επόμενες ημέρες, παίρνει το Τραγανό με την έναρξη των εκδηλώσεων του 27ου Τραγανέικου Καρναβαλιού ενώ με ιδιαίτερη ανυπομονησία αναμένονται οι παράλληλες δράσεις αφιερωμένες στα παιδιά στην πόλη της Γαστούνης.
Με μία πανδαισία μουσικής και χρωμάτων υποδέχθηκαν οι διοργανωτές μικρούς και μεγάλους που βρέθηκαν στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη, στην καρδιά του Βαρθολομιού, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη φαντασμαγορική τελετή έναρξης του 5ου καρναβαλιού. Οι παρουσιαστές της βραδιάς κ.κ. Ιωάννα Καπετανάκη και Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος παρουσίασαν τα γκρουπ που πρόκειται να συμμετάσχουν στη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση της πόλης ενώ παράλληλα ανακοίνωσαν τους παρουσιαστές του φετινού καρναβαλιού.
Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός παραλαμβάνοντας το λάβαρο του 5ου Καρναβαλιού Βαρθολομιού στάθηκε ιδιαίτερα αφενός στην αγαστή συνεργασία με τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο της πόλης αφετέρου στην τεράστια ανταπόκριση και συμμετοχή του κοινού. Παράλληλα ο κ. Καστρινός επεσήμανε ότι όλες οι υπηρεσίες του δήμου θα είναι αρωγός στην προσπάθεια για τη δημιουργία μιας λαμπερής γιορτής. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου κ. Διονύσιος Κορπετίνος, αφού ευχαρίστησε τόσο τον Δήμο Πηνειού -και προσωπικά τον Δήμαρχο Καστρινό- για την ουσιαστική συνδρομή του όσο και τους επιχειρηματίες της πόλης, ευχήθηκε το κοινό να αγκαλιάσει και φέτος αυτή την προσπάθεια.

Οδηγός για καρναβαλιστές
Με δεδομένη την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής τη διασπορά των εορταστικών εκδηλώσεων ώστε να «αγκαλιάσουν» το δήμο, ο Δήμος Πηνειού αναμένεται να βρεθεί την περίοδο του Τριωδίου στο επίκεντρο των αποκριάτικων δρώμενων.
Με προμετωπίδα το 27οΤραγανέικο Καρναβάλι -17 Μαρτίου- και το 5ο Καρναβάλι Βαρθολομιού -18 Μαρτίου-, ο Δήμος Πηνειού αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές· παράλληλα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι παράλληλες δράσεις αφιερωμένες στα παιδιά που έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 3 Μαρτίου στην πλατεία Ελευθερίας στη Γαστούνη. «Καλούμε τους δημότες μας καθώς και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να επισκεφτούν τον Δήμο Πηνειού και να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις» σημείωσε ο κ. Καστρινός και συμπλήρωσε «ας το δούμε ως μια ευκαιρία απόδρασης από τη μουντή καθημερινότητα, ως μια ευκαιρία να πλημμυρίσουμε τους δρόμους και τις πλατείες με χρώματα, μουσική και χαμόγελα».