ΕΛ.ΑΣ.: Εξασφαλίστηκαν «safe houses» σε όλη την Επικράτεια για γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας – Πώς θα λειτουργούν

0
25

Ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως «safe houses» έχουν εξασφαλιστεί με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, όπως ανακοίνωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Οι χώροι αυτοί θα λειτουργούν για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι χώροι αυτοί φυλάσσονται από την Ελληνική Αστυνομία ενώ, σε συνεργασία με τις δομές του Υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και άλλους κρατικούς και μη κρατικούς κοινωνικούς φορείς, θα παρέχεται στα θύματα κάθε αναγκαία υποστήριξη.

Η μεταφορά των θυμάτων στα «safe houses» θα πραγματοποιείται από την Ελληνική Αστυνομία.

Η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώνει, επίσης, τους πολίτες για τη νέα δυνατότητα αξιολόγησης της διαχείρισης περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας μέσω συγκεκριμένης φόρμας. Τα θύματα ενθαρρύνονται να συμπληρώνουν τη σχετική φόρμα που είναι διαθέσιμη στα αστυνομικά τμήματα καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας στον σύνδεσμο
ΦΟΡΜΑ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ-ΠΡΟΣ-ΘΥΜΑΤΑ-ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ-ΒΙΑΣ