Δήμος Ηλιδας: Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το “Καρναβάλι Αμαλιάδας 2024”- Παρουσιαστής της μεγάλης παρέλασης του καρναβαλιού θα είναι ο Τρύφωνας Σαμαράς– Με συναυλία της Κάτιας Σαμαντζή η τελετή έναρξης

0
60

Συνεχίζονται πυρετωδώς οι προετοιμασίες των αρμάτων και του καρναβαλικού διάκοσμου από τους εθελοντές του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Ήλιδας. Τα πρώτα άρματα έχουν ήδη ξεκινήσει να παίρνουν μορφή, ενώ το επόμενο διάστημα η πόλη της Αμαλιάδας θα στολιστεί, φορώντας τα… καρναβαλικά της!

Από την πλευρά τους, τα γκρουπ των καρναβαλιστών ετοιμάζουν με πολύ μεράκι και φαντασία τις αποκριάτικες στολές τους, με την συμμετοχή στη φετινή παρέλαση να έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Οι αιτήσεις των καρναβαλιστών και των γκρουπ συνεχίζονται μέχρι και τις 23 Φεβρουαρίου, στο τηλέφωνο του Δήμου Ήλιδας 2622038527.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Την ίδια στιγμή, ολοκληρώνεται και το πρόγραμμα για τις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις, με την Τελετή Έναρξης που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 στο κεντρικό πεζόδρομο, να είναι έτοιμη να γράψει τη δική της ξεχωριστή ιστορία. Η μεγάλη τελετή θα ξεκινήσει από τις 6 το απόγευμα, όπου θα αναλάβουν να διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους, ζογκλέρ και ξυλοπόδαροι οι οποίοι θα κάνουν με τις μοναδικές στολές τους βόλτες στον κεντρικό πεζόδρομο.

Αμέσως μετά, οι σχολές χορού της πόλης θα παρουσιάσουν χορευτικά προγράμματα που έχουν ετοιμάσει ειδικά γι’ αυτό το σκοπό,, ενώ η τελετή έναρξης θα κορυφωθεί με τη μεγάλη συναυλία της Κάτιας Σαμαντζή, συνοδευόμενη από τη μπάντα της. Μετά την επίσημη κήρυξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων για το 2024 από το Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, ένα σόου με πυροτεχνήματα θα κάνουν τη νύχτα μέρα, ενώ Dj’s της πόλης θα δίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής το δικό τους καρναβαλικό ρυθμό. Στη συνέχεια τα μαγαζιά της Αμαλιάδας αναμένουν τους καρναβαλιστές της πόλης και τους επισκέπτες, στα ξεχωριστά καρναβαλικά πάρτι που έχουν ετοιμάσει.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΡΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΩΝ

Η φετινές αποκριές της Αμαλιάδας θα κορυφωθούν με τη μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 και ώρα 3 το μεσημέρι, όπου καρναβαλιστές και άρματα θα παρελάσουν στις οδούς Αρχαίας Ήλιδας και Ερμού. Την παρουσίαση της παρέλασης αναλαμβάνει για φέτος ο γνωστός performer και παρουσιαστής Τρύφωνας Σαμαράς, ο οποίος με το δικό του κέφι και μπρίο αναμένεται να ξεσηκώσει τους καρναβαλιστές και το κοινό. Το υπόλοιπο πρόγραμμα και οι πολλές καρναβαλικές εκδηλώσεις για παιδιά και μεγάλους, όπως και τα Κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας στην Κουρούτα, αναμένεται να ανακοινωθούν από την Οργανωτική Επιτροπή μέσα στις επόμενες ημέρες.