Ανοίγει το σύστημα του ΟΣΔΕ του 2023- Μέχρι την Πέμπτη θα έχουν αποσταλεί οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι

0
205

Το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, χωρίς να αποκλείεται και αύριο, θα έχουν αποσταλεί οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι ώστε να ανοίξει, επιτέλους, το σύστημα του ΟΣΔΕ του 2023 και να μπει σε εφαρμογή η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, που εμπεριέχει τεράστιες αλλαγές για τις επιδοτήσεις των Ελλήνων αγροτών, που βασίζονται κυρίως στην “πράσινη” πολιτική των Βρυξελλών στα ζητήματα της αιρεσιμότητας και των οικολογικών σχημάτων.
Τη ρητή αυτή διαβεβαίωση, έδωσαν στους εκπροσώπους συνεταιριστικών οργανώσεων ολόκληρης της χώρας, σήμερα Τρίτη 6 Ιουνίου, σε συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι εκπρόσωποι του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μάλιστα, βγήκε διαδικτυακά και μίλησε στους συνεταιριστές, ο πρόεδρος του Οργανισμού Ευάγγελος Σημανδράκος, διαβεβαιώνοντας τους ότι το σύστημα θα εφαρμοστεί σωστά.
Από την ώρα που το σύστημα θα ανοίξει, θα μείνει ανοιχτό μέχρι τις 21 Αυγούστου για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων και μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι διορθώσεις για να κλείσει και να δρομολογηθούν οι πληρωμές της πρώτης και της δεύτερης δόσης των αγροτικών επιδοτήσεων, μετά τα μέσα Οκτωβρίου η βασική και στα τέλη της χρονιάς η εξόφληση.