Ακρωτηρίασαν πόδια και χέρια σε 14χρονο ταλαντούχο πιανίστα, μετά από λοίμωξη

0
32

 

 

 

Μια εξαιρετικά σπάνια βακτηριακή λοίμωξη ανάγκασε γονείς στο Τενεσί να πάρουν μια πολύ δύσκολη απόφαση και να δώσουν την έγκρισή τους για τον τετραπλό ακρωτηριασμό του 14χρονου γιου τους, προκειμένου να του σώσουν τη ζωή.

Οι γονείς του Mατίας Ουρίμπε πήραν τη δύσκολη απόφαση αφού το παιδί τους διαγνώστηκε με πνευμονία και σύνδρομο τοξικού σοκ, που προκλήθηκε από στρεπτοκοκκικές λοιμώξεις. Οι γιατροί χρειάστηκε να κόψουν τα χέρια και τα πόδια του 14χρονου, αφού τα συμπτώματά του, που έμοιαζαν με γρίπη, έγιναν θανατηφόρα.

Τα πρώτα ήπια συμπτώματα εξελίχθηκαν σύντομα σε κάτι σοβαρό
Όταν ο Mατίας άρχισε να παρουσιάζει τα πρώτα ήπια συμπτώματα τον Ιούνιο, οι γονείς του, Edgar Uribe και Catalina Cardona, ήξεραν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και τον πήγαν στο νοσοκομείο. Από εκεί, ξαφνικά, μεταφέρθηκε στα επείγοντα περιστατικά, αφού πλέον δεν μπορούσε ούτε να αναπνεύσει.

Σύμφωνα με το NewsChannel5, ενώ βρισκόταν στο τοπικό νοσοκομείο, η ασθένεια του Ματίας εξελίχθηκε γρήγορα σε σηπτικό σοκ και υπέστη καρδιακή ανακοπή για έξι λεπτά.

Ο έφηβος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στο Νοσοκομείο Παίδων Monroe Carell Jr. Hospital, στο Vanderbilt.

Η Δρ Kάθριν Μπόιλ, επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής Κρίσιμης Φροντίδας στο Νοσοκομείο Παίδων Vanderbilt, που ήταν επικεφαλής της ομάδας φροντίδας του παιδιού, είπε στο WSMV ότι η ιατρική κατάσταση του αγοριού είναι ιδιαίτερα σπάνια.

 

Βελτιώθηκε η υγεία του, αλλά τα άκρα του υπέστησαν βλάβη
«Μερικές φορές, όταν κολλάς γρίπη, υπάρχει και το ενδεχόμενο βακτηριακής λοίμωξης. Αλλά ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις, τα περισσότερα παιδιά δεν αρρωσταίνουν τόσο βαριά όσο ο Ματίας», εξήγησε η καθηγήτρια.

Στις 12 Ιουλίου, καθώς η καρδιά και οι πνεύμονες του Mατίας παρουσίασαν βελτίωση, η ιατρική ομάδα του αναθάρρησε και στις 18 Ιουλίου αφαιρέθηκε ο αναπνευστήρας, καθώς η υγεία του συνέχιζε να βελτιώνεται. Όμως, μετά από 20 ημέρες εντατικής θεραπείας, οι γιατροί ανακοίνωσαν στους γονείς του ότι τα άκρα του είχαν υποστεί βλάβη.

«Η ροή του αίματός του δεν έφτανε στα άκρα του, έτσι έπρεπε να προχωρήσουν στον ακρωτηριασμό», είπε ο πατέρας του Mατίας στο WSMV. Ο Ματίας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στις 25 Ιουλίου για την αφαίρεση των ποδιών του, ενώ η επέμβαση για τον ακρωτηριασμό των χεριών του έγινε την 1η Αυγούστου.

Ο μικρός είναι ταλαντούχος πιανίστας -Οι γονείς του ελπίζουν να τον ακούσουν ξανά να παίζει
Ο μικρός θα παραμείνει στο νοσοκομείο για έναν ακόμη μήνα, ενώ οι γονείς του αναζητούν ένα ειδικό κέντρο αποκατάστασης στην Ατλάντα για τον γιο τους.

Και οι δύο γονείς ζητούν «στήριξη, αγάπη και προσευχές», καθώς ο γιος τους συνεχίζει να αναρρώνει από την περιπέτειά του.

Ο 14χρνος Ματίας Ουρίμπε είναι ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος πιανίστας και οι γονείς του ελπίζουν ότι θα ξανακούσουν τον γιο τους να παίζει πιάνο με τη βοήθεια πρόσθετων μελών, που σύντομα θα καταφέρει να αποκτήσει.

Πηγή: https://www.iefimerida.gr”