Ηλεία: «Διωγμένοι» η παπαδιά και ο εραστής της 11 χρόνια μετά τη δολοφονία του ιερέα

0
155

Ήταν Σεπτέμβριος του 2012 όταν πίσω από τη δολοφονία του ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου στην Ηλεία, αποκαλύπτεται η ερωτική σχέση της συζύγου του με έναν άνδρα που έμελλε να είναι και ο δολοφόνος. Η «σατανική» παπαδιά όπως χαρακτήρισαν την 43χρονη τότε γυναίκα είχε συνάψει ερωτικό δεσμό με έναν 41χρονο από το χωριό Κρουνούς Κρεστένων.

Το πάθος και ο έρωτας του δολοφόνου για την μοιραία παπαδιά έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό τους που ήταν η φυσική εξόντωση του 52χρονου ιερέα. Ο εραστής έστησε καρτέρι στον παπά και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ σκοτώνοντάς τον. Οι δυο παράνομοι εραστές κρίθηκαν ένοχοι και η ποινή που τους επέβαλε το δικαστήριο ήταν ισόβια.

Έντεκα χρόνια μετά, παπαδιά και εραστής χρησιμοποιούν τις άδειές τους από τη φυλακή, αλλά δεν εμφανίζονται στα χωριά τους, εξαιτίας της κατακραυγής του κόσμου. Η σύζυγος του δράστη μετά το έγκλημα πήρε διαζύγιο από τον δολοφόνο πρώην σύζυγό της και μεγαλώνει μόνη της την κόρη τους. Ενώ και η παπαδιά δεν έχει πατήσει το πόδι της στο χωριό της. Όπως λένε συγγενείς της στο protothema.gr, δεν την έχουν ξαναδεί εδώ και 11 χρόνια, ενώ και τα παιδιά της είχαν στραφεί εναντίον της στο δικαστήριο, όταν αποκαλύφθηκε η συμμετοχή της στη δολοφονία του ιερέα πατέρα τους.

Ισόβια στην παπαδιά και τον εραστή της

Πρωτόδικα καταδικάστηκαν και οι δύο (παπαδιά και εραστής) σε ισόβια. Η ίδια ποινή τους επιβλήθηκε και στο Εφετείο, ενώ η υπόθεση είχε φτάσει και στον Άρειο Πάγο.

Ο εραστής της Θεοδώρας Καρβελά, Νίκος Παναγόπουλος είχε ομολογήσει στο δικαστήριο ότι πάτησε τη σκανδάλη για να της αποδείξει την αγάπη του και ότι η δολοφονία έγινε βάσει σχεδίου που είχε οργανώσει η παπαδιά, την Άνοιξη του 2018 στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο καταδικασμένος σε ισόβια εραστής, ο οποίος είχε προσφύγει επίσης στον Άρειο Πάγο ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση του Δευτεροβάθμιου δικαστηρίου δεν παραστάθηκε ποτέ ενώπιον του ανώτατου δικαστηρίου με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας να προτείνει να απορριφθεί η αίτησή του ως ανυποστήριχτη.

Η παπαδιά, η οποία παραστάθηκε μέσω του συνηγόρου της, εμμένει στην αθωότητά της και αρνείται την ηθική αυτουργία στη δολοφονία του άντρα της. Στο Εφετείο είχε ομολογήσει την εξωσυζυγική σχέση που διατηρούσε με το δολοφόνο του συζύγου της αλλά είχε αρνηθεί κατηγορηματικά ότι τον έπεισε να τελέσει το στυγερό έγκλημα.

Τα κενά στα όσα είχε πει από την πρώτη στιγμή στους αστυνομικούς, ήταν εκείνα που τους έκαναν να υποψιαστούν ότι κάτι έκρυβε η διαβολική γυναίκα. Και πρώτο αυτό που ισχυρίστηκε ότι απομακρύνθηκε γύρω στα 400 (!) μέτρα από το σημείο όπου ο κληρικός είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό τους για να πάει για την σωματική της ανάγκη. Έτσι –είπε- όταν άκουσε τους πυροβολισμούς και έτρεξε στο αυτοκίνητο, είδε μόνο μια μαύρη μηχανή μεγάλου κυβισμού με δυο κρανοφόρους να απομακρύνεται. Η μεγάλη απόσταση στην οποία φέρεται να είχε πάει, είχε παραξενέψει τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Πύργου. Όπως αποδείχθηκε, η 43χρονη παπαδιά ήθελε να δώσει χρόνο στον δολοφόνο να δράσει ανενόχλητος.

Τραγικά θύματα αυτής της συγκλονιστικής υπόθεσης, είναι τα τρία παιδιά του ζευγαριού τα οποία έφτασαν λίγες ώρες μετά την δολοφονία στην Ηλεία και έδωσαν κατάθεση στις αρχές, προσπαθώντας να βοηθήσουν στην εξιχνίαση. Η μαρτυρία τους ότι η σχέση των γονιών τους είχε κλονιστεί τον τελευταίο καιρό, έδειξε στους αστυνομικούς ένα πιθανό κίνητρο που τελικά αποδείχθηκε αληθινό!αν να σκοτώσει!

www.protothema.gr