Κατακόρυφη πτώση της στάθμης του Αλφειού- Έντονη ανησυχία στην παραποτάμια περιοχή

0
146

Ανησυχία προκαλεί στους κατοίκους της παραποτάμιας περιοχής του Αλφειού, διαρκής πτώση της κοίτης του ποταμού που οφείλεται στη λειψυδρία που παρατηρείται εδώ και αρκετούς μήνες.
Η έλλειψη επαρκών βροχοπτώσεων έχει οδηγήσει για μια ακόμα φορά στη μεγάλη ελάττωση των υδάτινων ποσοτήτων του Αλφειού, κάτι που φαίνεται πλέον δια γυμνού οφθαλμού κατά μήκος του ποταμού.
Μόνο που αυτή τη φορά η κατάσταση φαίνεται να είναι ακόμα πιο δύσκολη αφού φέτος το ποτάμι δεν «κατέβασε» μεγάλες ποσότητες νερού κατά την περίοδο των –λιγοστών- βροχοπτώσεων, πράγμα που θα έχει ακόμα πιο δυσμενείς επιπτώσεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Επιπτώσεις που έχουν να κάνουν με ολόκληρη την Ηλεία, αφού όπως είναι γνωστό ο Αλφειός αρδεύει το μεγαλύτερο τμήμα του Νομού, που εξαρτά επί τον πλείστον την οικονομία του από την αγροτική παραγωγή.
Πρόκειται για ένα πρόβλημα που οφείλεται αποκλειστικά στις υπάρχουσες καιρικές συνθήκες, οι οποίες δεν ευνοούν τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις που παρατηρούνταν τα προηγούμενα χρόνια…
Οι ειδικοί πάντως έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για φαινόμενα ερημοποίησης στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδος λόγω της λειψυδρίας, κάτι που όλοι ευελπιστούν πως είναι καθαρά πρόσκαιρο φαινόμενο.

από την συντακτική ομάδα