Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ: Προβλήματα που ζητούν επίλυση την επομένη των εκλογών…

0
12

Μια σειρά από προβλήματα και άλλα ζητήματα που ζητούν άμεσες λύσεις, θέτει υπόψη των υποψηφίων δημάρχων ο σύλλογος εργαζομένων δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως.
Αναλυτικότερα τα θέματα στα οποία όπως αναφέρει ο σύλλογος θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή οι εκλεγέντες την επόμενη μέρα, αφορούν:
«-Οι Υπηρεσίες των Δήμων χρήζουν άμεσης ενίσχυσης με προσλήψεις επιστημονικού, επαγγελματικού και εξειδικευμένου προσωπικού. Από την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές οφείλετε να διεκδικήσετε προσλήψεις μονίμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, την μονιμοποίηση του προσωπικού που εργάζεται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις πέντε, δέκα και δεκαπέντε έτη ,ασφαλή και λειτουργικά κτίρια, ευπρεπή και ανθρώπινα κτίρια με τον κατάλληλο όρχο οχημάτων για την υπηρεσία καθαριότητας.
-Η Προστασία του περιβάλλοντος και η καθαριότητα των περιοχών αποτελούν κοινωνικά αγαθά άμεσης προτεραιότητας για κάθε σύγχρονη τοπική κοινωνία. Μια καθαρή και όμορφη πόλη, αποτελεί αίτημα του Δημότη και υποχρέωση της Δημοτικής αρχής. Με αυτό το σκεπτικό δημιουργήστε ένα χώρο για τα απορριμματοφόρα, για τα μηχανήματα, για το συνεργείο, για τούς εργαζόμενους που φροντίζουν καθημερινά για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας να έχουν τον δικό τους χώρο για μια ανθρώπινη διαβίωση και να μπορούν πλέον να κάνουν τη δουλειά τους ευκολότερα.
– Να ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την ανέγερση παιδικών σταθμών ώστε να μην είναι κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών των Δήμων. Παιδικές χαρές και αθλητικά κέντρα ώστε να μπορούν τα παιδιά να παίζουν και να γυμνάζονται με ασφάλεια.
-Να σταθείτε δίπλα στον εργαζόμενο που είναι ο άμεσος συνεργάτης σας βελτιώνοντας του τις συνθήκες εργασίας, την προστασία της υγείας και της ασφάλειας του, αλλά και την εξασφάλιση της φυσικής και ψυχικής ευεξίας.
-Είμαστε αντίθετοι στις συμπράξεις με αναπτυξιακούς οργανισμούς, με ΚΟΙΝΣΕΠ και στις ιδιωτικοποιήσεις Υπηρεσιών.
-Υπερασπιζόμαστε με αυταπάρνηση τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των Υπηρεσιών των Δήμων παρόλο που όλες οι κυβερνήσεις τόσα χρόνια όλες τις Υπηρεσίες αιχμής που εξυπηρετούν τον δημότη τις απαξιώνει και τις υποβαθμίζει.
Ο Σύλλογος και όλοι οι εργαζόμενοι θα είμαστε στο πλευρό σας, για το καλό της πόλης και των Δημοτικών Διαμερισμάτων, με περισσότερη δουλειά, με ορθολογικούς και πραγματοποιήσιμους στόχους, με νέες προκλήσεις για την κοινωνία και ένα μόνο συναίσθημα, την αγάπη για την πόλη και την κοινωνία. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε, για ένα καλύτερο μέλλον, τόσο για εμάς τούς ίδιους, όσο και για τίς επόμενες γενιές, πριν λοιπόν να είναι αργά ώστε να έχουμε μια τοπική αυτοδιοίκηση που είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε και ονειρευόμαστε».