Η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού όλης της χώρας χτυπούσε στην Ηλεία όλο το Σαββατοκύριακο. Το 44ο Ολυμπιακό Ράλι ήταν άκρως επιτυχημένο, με εκατοντάδες θεατές και φινάλε που έκοβε την ανάσα! Μεγάλοι νικητές του 44ου Ολυμπιακού Ράλι αναδείχθηκαν οι Πέτρος Παντελή-Πάμπος Λαός, που έκαναν την ανατροπή στην τελευταία Ειδική Διαδρομή. Ήταν ένας αγώνας αντάξιος της ιστορικής διοργάνωσης της ΑΟΛΑΠ, 50 χρόνια από την τέλεση του πρώτου αγώνα του θεσμού.

Ο αγώνας
Οι Παπαδημητρίου-Κουζιώνης κέρδισαν την 1η Ε.Δ. και μπήκαν αρχικά επικεφαλής του 44ου Ολυμπιακού Ράλι. Οι Αμούτζας-Παναγιωτούνης ήταν δεύτεροι 10 δλ. μακριά από την κορυφή με τους Τσολακίδη-Πολυζώη να είναι τρίτοι. Οι Καρανικόλας-Κακαβάς και Παντελή-Λαός ακολοούθησαν με τις μεταξύ τους διαφορές να είναι μικρές. Στην Ομάδα Ν, πρώτοι ήταν οι Ισμαήλος-Σούκουλης, στην F2 οι Πολυκάρπου-Βότσης προηγήθηκαν και στην F2 E επικεφαλής τέθηκαν οι Δημόπουλος-Σκαλτσάς.
Οι Παπαδημητρίου-Κουζιώνης κέρδισαν και τη 2η Ε.Δ. του Ολυμπιακού Ράλι. Δεύτεροι ανέβηκαν οι Τσολακίδης-Πολυζώης με τους Αμούτζα-Παναγιωτούνη να υποχωρούν στην τρίτη θέση αλλά να διατηρούνται στην κορυφή της Rally3. Στην Ομάδα Ν οι Τζέμος-Πετρόπουλος ανέβηκαν στην κορυφή ενώ αμετάβλητη παρέμεινε η κατάσταση στην F2 και στην F2 E με τους Πολυκάρπου-Βότση και Δημόπουλο-Σκαλτσά να είναι στην κορυφή.


Στην συνέχεια είχαμε ανατροπή στην κορυφή. Οι Αμούτζας-Παναγιωτούνης ανέβηκαν στην πρώτη θέση του Ολυμπιακού Ράλι, καθώς οι Παπαδημητρίου-Κουζιώνης εγκατέλειψαν στην Αλφειούσα από σπασμένο ψαλίδι ενώ και οι Τσολακίδης-Πολυζώης εγκατέλειψαν από σπασμένο τροχό. Δεύτεροι ανέβηκαν οι Παντελή-Λαός οι οποίοι ένιωθαν καυτή την ανάσα των τρίτων Καρανικόλα-Κακαβά. Λίγο πιο πίσω βρέθηκαν οι Χαλκιάς-Κομνός παρά τη μικροέξοδο που είχαν στην Αλφειούσα. Αμετάβλητη παρέμεινε η κατάσταση στα δικίνητα με τους Πολυκάρπου-Βότση και Δημόπουλο-Σκαλτσά να προηγούνται σε F2 και F2 E αντίστοιχα. Στην Ομάδα Ν, οι Σταυρόπουλος-Πανούτσος ανέβηκαν πρώτοι έπειτα από την εγκατάλειψη των Τζέμου-Πετρόπουλου και Ισμαήλου-Σούκουλη.

Καθυστέρηση 80 λεπτών
Το δεύτερο σκέλος του Ολυμπιακού Ράλι ξεκίνησε με καθυστέρηση 80 λεπτών, καθώς μία έξοδος των Καλαμαρά-Λαμπράκη στην Αλφειούσα είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του.

Ο δρόμος για την ανατροπή
Οι μέχρι τότε επικεφαλής του Ολυμπιακού Ράλι, Αμούτζας-Παναγιωτούνης κέρδισαν την 4η Ε.Δ. και αύξησαν τη διαφορά τους από τους διώκτες τους. 11,5 δλ. μακριά από την κορυφή ήταν οι δεύτεροι Παντελή-Λαός με τους Χαλκιά-Κομνό να είναι στην τρίτη θέση και να κρατάνε πίσω τους Καρανικόλα-Κακαβά! Οι Χατζημάρκος-Τσαούσογλου ακολουθούσαν. Παρέμειναν στην κορυφή της Ομάδας Ν οι Σταυρόπουλος-Πανούτσος, ενώ στην F2 οι Πολυκάρπου-Βότσης δεν απειλούνται. Στην F2 E συνέχισαν να προηγούνται οι Δημόπουλος-Σκαλτσάς.
Μία Ειδική Διαδρομή πριν το τέλος είχαμε τρομερή μάχη για το 44ο Ολυμπιακό Ράλι. Οι Αμούτζας-Παναγιωτούνης παρέμειναν στην κορυφή με τους Παντελή-Λαό όμως να απέχουν μόλις 1,3 δλ. από τους επικεφαλής! Οι Καρανικόλας-Κακαβάς και Χατζημάρκος-Τσαούσογλου λίγο πιο πίσω. Στην Ομάδα Ν, οι Τσούλος-Σπυρογιάννης πέρασαν πρώτοι. Οι Πολυκάρπου-Βότσης και Δημόπουλος-Σκαλτσάς ήταν πρώτοι στην F2 και στην F2 E αντίστοιχα.
Τελικά στην τελευταία Ειδική Διαδρομή οι Πέτρος Παντελή-Πάμπος Λαός, έκαναν την ανατροπή και αναδείχθηκαν νικητές του 44ου Ολυμπιακού Ράλι, με χρόνο 1:07:46.26. Δεύτεροι οι Αμούτζας-Παναγιωτούνης με χρόνο 1:07:50.48. Τρίτοι οι Χαλκιάς-Κομνός με χρόνο 1:08:13.52.

Η πανηγυρική εκκίνηση του Σαββάτου
Η πανηγυρική εκκίνηση του 44ου Ολυμπιακού Ράλι έγινε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα στον Πύργο. Ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά την πλατεία και τα καταστήματα εστίασης. Κορυφαία πληρώματα από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ανέβηκαν στην ράμπα της εκκίνησης, όπου τους υποδεχόταν ο Πρόεδρος της ΑΟΛΑΠ Μιχάλης Αποστολόπουλος. Παρόντες επίσης ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, ο Αντιπεριφιερειάρχης Θοδωρής Βασιλόπουλος, κ.α. Την παρουσίαση έκανε ο δημοσιογράφος Θέμης Μαντάς.

Tzigker: Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης (Τζίγκερ) βρέθηκε στον Πύργο για να παρακολουθήσει τους δύο γιους του που συμμετείχαν στο 44ο Ολυμπιακό Ράλι. Ο “Flandy” (Ανδρέας Βαρδινογιάννης) έτρεξε με Ford Fiesta Rally3 και συνοδηγό τον Γάλλο Denis Giraudet, ενώ ο αδερφός του “JJ” (Μάξιμος Βαρδινογιάννης), έτρεξε επίσης με Ford Fiesta Rally3 και συνοδηγό τον Κώστα Στεφανή.