«Συνεχίζουμε στον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και καιρό» τονίζει ο Γραμματέας του Συνταξιούχων Αμαλιάδας του Ι.Κ.Α ο Βασίλης Πολυζωγόπουλος μιλώντας στο olympiawebradio εν όψει της απεργίας της 17ης Απριλίου. Έτσι αναφέρεται στην μεγάλη κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου με αφορμή της ετήσιας θλιβερής επετείου από το έγκλημα των Τεμπών, που συνεχίζει να αποτελεί μείζον θέμα της ελληνικής του κοινωνίας.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ:

Στην συνέχεια ο κ Πολυζογόπουλος καταθέτει τα αιτήματα του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος που όλο αυτό το διάστημα διεκδικεί «δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία», «αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις», «μείωση των τιμών στα είδη της λαϊκής κατανάλωσης». Καυτηριάζει τις κυβερνητικές πολιτικές σχετικά με τις αυξήσεις του «κατώτερου μισθού» χαρακτηρίζοντάς τες ως «τεράστιο ψέμα» αφού τα «700 ευρώ καθαρά, δεν μπορούν σε τίποτα να καλύψουν τις υπέρογκες αυξήσεις στα καύσιμα, στον πληθωρισμό, στις αυξήσεις στα είδη λαϊκής κατανάλωσης». Ενώ στην συνέχεια εξειδικεύει τα αιτήματα σε επίπεδο νομού Ηλείας και σε ότι σχετίζεται με τα παραπάνω.
Πέραν αυτών θέτει τις διεκδικήσεις της απεμπλοκής της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, της εδραίωσης της ειρήνης και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών.
Τέλος ο κ Πολυζωγόπουλος καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους αλλά και τις υπόλοιπες κοινωνικές δυνάμεις της εργασίας να λάβουν μέρος στις δύο συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την πόλη της Αμαλιάδας στις 9.30 π.μ. και στον Πύργο στις 11.00 π.μ.