Τρία διαφορετικά μηνύματα – Του Χρήστου Γεωργακόπουλου, Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας του ΤΕΕ

Υποχρεωτικά συνάδελφοι και φίλοι, αυτή τη φορά καλούμαι να στείλω τρία( (3) διαφορετικά και ταυτόχρονα ισοβαρούς σημασίας για μένα μηνύματα, μέσα από την τριπλή ιδιότητά μου σε ότι έχει να κάνει με το Τεχνικό Επιμελητήριο του Νομού μας. Οπότε καταλαβαίνετε ότι θα γράψω πολλά αυτή τη φορά!
Μιλώντας καταρχήν ως Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας του ΤΕΕ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους 249 συναδέλφους μας που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής αυξάνοντας κατά 15% περίπου το ποσοστό συμμετοχής σε σχέση με την προηγούμενη φορά. Είναι ένα σαφές δείγμα ότι το ΤΕΕ ισχυροποιείται ως φορέας τόσο στην κοινωνία όσο και στη συνείδηση των μηχανικών. Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους για τον αγώνα που έδωσαν , είτε εξελέγησαν είτε όχι. Το ΤΕΕ στην Ηλεία τους χρειάζεται όλους την επόμενη ημέρα. Tο στοίχημα είναι η συνέχιση της ανοδικής πορείας, μέσα από τη συνεργασία και την καθημερινή δουλειά , ώστε την επόμενη φορά να είμαστε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο ενωμένοι ,ακόμα πιο δυνατοί! Ένα μεγάλο «μπράβο» στους συναδέλφους της εφορευτικής επιτροπής που έφεραν εις πέρας το πολύ δύσκολο αυτό έργο μέσα από τις 5 κάλπες και τα χιλιάδες ψηφοδέλτια. Δεσμεύομαι μάλιστα ότι άμεσα θα πάρουμε την πρωτοβουλία ως Ν.Ε.Ηλείας να εισηγηθούμε στα αρμόδια όργανα , την έναρξη της κουβέντας για την απλοποίηση και τον εκσυγχρονισμό αυτής της εξαιρετικά επίπονης διαδικασίας.
Ως εκπρόσωπος της παράταξης Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών Δυτικής Ελλάδας (ΔΗ.ΣΥ.Μ) στην Ηλεία, στέλνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους που μας επέλεξαν, αύξησαν αριθμητικά ακόμα περισσότερο τη δύναμή μας και μας κατέταξαν για μια ακόμα φορά στην πρώτη θέση. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο της παράταξης στην Δυτική Ελλάδα κ.Βαγγέλη Καραχάλιο για τον πολύ δύσκολο αγώνα που έδωσε με πάθος και δυναμικότητα αλλά και να του ευχηθώ καλή δύναμη και μια επιτυχημένη θητεία. Ευχαριστούμε τους συναδέλφους όλων των υπολοίπων παρατάξεων οι οποίοι μέσα από τον αγώνα τους έκαναν την εκλογική διαδικασία πιο δυναμική ,πιο ζωντανή! Συγχαρητήρια σε αυτούς που εκλέχθησαν από όλες τις παρατάξεις, τόσο τη Ν.Ε.Ηλείας όσο και στην Αντιπροσωπεία Δυτ.Ελλάδος. Σήμερα στεκόμαστε και πάλι όλοι μαζί , στην ίδια γραμμή εκκίνησης ,φορώντας την ίδια φανέλα, αυτή του μηχανικού που αγωνιά για το μέλλον , χωρίς κομματικές αγκυλώσεις, με διάθεση για συνεργασία. Η Συνεργασία δεν αποτελεί απλώς και μόνο μέρος του τίτλου της παράταξής μας. Την έχουμε αποδείξει με το έργο μας όλα αυτά τα χρόνια και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ και για κανέναν λόγο.
Τέλος θα ήθελα να μιλήσω προς τους συναδέλφους μου -για πρώτη φορά ίσως- λίγο προσωπικά. Είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που με τιμάτε με την ψήφο σας. Δεν ξέρω πως, αλλά από ότι φαίνεται θα συμπληρώσω πάνω από 10 χρόνια ,Θεού θέλοντος, ως Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας. Θέλω να ξέρετε , δεν είναι κάτι που το φανταζόμουν ή το επιδίωξα. Προέκυψε, μέσα από την καθημερινή επαφή μας. Μέσα από τα προβλήματα και μέσα από τις δυσκολίες που συναντάμε και προσπαθούμε να λύσουμε μαζί. Χαίρομαι όταν μπορώ να σας βοηθήσω έστω στο ελάχιστο… και αυτή είναι τόσο μεγάλη ανταμοιβή για μένα. Είναι η αγάπη που αισθάνομαι και τα λόγια σας, τα οποία με έσπρωξαν στο να συμμετέχω ξανά, παρότι δε σας κρύβω ότι το θεωρούσα υπερβολή! Σε ένα ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ δεν ξέρω αν μπορώ να σας χωρέσω όλους. Πώς να ευχαριστήσω τους έξι συντρόφους και πλέον φίλους μου τον Τάσο, την Ευγενία, τον Βασίλη, τον Πάνο, το Θάνο και τον Άγγελο. Τους συναδέλφους που αγωνιστήκαμε μαζί στο Δ.Σ. , τον «αδερφό» μου Σπύρο Καράμπελα, τον Βασίλη Παναγόπουλο, τη Γιούλη Τσακιρίδου και τον Διονύση Μπέλτσο. Τους συνεργάτες μου στο γραφείο που έδειξαν υπομονή ,όλους εσάς που με βοηθήσατε στον αγώνα που έδωσα. Τέλος ευχαριστώ τους συναδέλφους, παλιούς και νέους, από όλες τις παρατάξεις που απομείναμε χθες έως αργά ,έξω από το εκλογικό κέντρο όσο γινόταν η καταμέτρηση. Κουβεντιάσαμε, γελάσαμε, γιορτάσαμε. Όχι τη νίκη κανενός. Γιορτάσαμε την αλληλεγγύη και την συναδελφικότητα . Αν αυτό δεν είναι νίκη – τί είναι;