Ποσειδώνια 2024: Η μεγαλύτερη έκθεση ναυτιλίας ανοίξε τις πύλες της – Εντυπωσιακή συμμετοχή

0
24

Συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας και Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου κ. Κωνσταντίνου Νικολούτσου στα εγκαίνια της έκθεσης Ποσειδώνια 2024 την Δευτέρα 3/6/2024, καθώς και στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4/6/2024 με τίτλο “Λιμάνια: Ασφάλεια, Τεχνολογία και Περιβάλλον”.

Πρεμιέρα χθες για την κορυφαία διεθνή ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια 2024» στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού, και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνουν χαιρετισμό κατά την τελετή εγκαινίων το απόγευμα.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Ιουνίου και φέτος είναι η μεγαλύτερη στην 60χρονη ιστορία της, καθώς η ζήτηση για εκθεσιακό χώρο έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Συνολικά, στα «Ποσειδώνια 2024» συμμετέχουν 2.030 εταιρείες από 82 χώρες από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία, με αναμενόμενη συμμετοχή περισσότερων από 40.000 επαγγελματιών του κλάδου.

Επίσης, θα υπάρχουν 23 εθνικά περίπτερα. Η Κίνα σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση συμμετοχών με 180 εταιρείες, παρουσιάζοντας αύξηση σχεδόν 50% μετά την πανδημία. Η Τουρκία ακολουθεί με άνοδο 10%.

Τα Ποσειδώνια 2024 τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας.